Nyhet 17.10.19

Vega Scene vant Oslo bys arkitekturpris

Asplan Viaks arkitekter er vinnere av prestisjeprisen Oslo bys arkitekturpris 2019. Foto: Gitte Paulsbo
Asplan Viaks arkitekter er vinnere av prestisjeprisen Oslo bys arkitekturpris 2019. Foto: Gitte Paulsbo

Vega Scene har med sitt helstøpte arkitektoniske uttrykk blitt et friskt og imponerende tilskudd til Hausmanns gate, heter det i juryens begrunnelse for vinneren av Oslo bys arkitekturpris 2019.

 

- Å vinne Oslo bys arkitekturpris er stort for oss!  Vi er veldig stolte, sier divisjonsdirektør for Plan og Arkitektur, Lise Haaland Eriksen.

Juryen trekker spesielt frem at Vega Scene er svært bærekraftig i bred forstand; både økonomisk, sosialt og miljømessig. 

- Det lagt stor vekt på alle de tre elementene av bærekraftsbegrepet – det er bygget med et stramt budsjett, med stort fokus på miljøvennlige løsninger og med brukeren og nabolaget i sentrum, sier Eriksen.

Byggherre for Vega Scene er Urbanium Eiendom og Asplan Viak har bidratt med mange fag i dette prosjektet: Arkitektur, landskapsarkitektur, energi og miljø, interiørarkitektur. 

 

Asplan Viaks arkitekt Odd Øverdahl mottar prisen for vårt arbeid med Vega Scene. Årets vinner ble kunngjort av ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder, Anders Røberg Larsen.  Foto: Asplan Viak
Asplan Viaks arkitekt Odd Øverdahl mottar prisen for vårt arbeid med Vega Scene. Årets vinner ble kunngjort av ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder, Anders Røberg Larsen. Foto: Asplan Viak
Del artikkel

Relatert innhold

<p>Foto: Sindre Ellingsen</p>
Prosjekt

Randesund hageby

Les mer
Kristian Augusts gate 13 setter norgesrekord for ombruk. Kontorbygget kan endre alle forutsetninger for ombruk. Foto: Kyrre Sundal
Nyhet

Hederspris til banebrytende ombruksprosjekt

Les mer
Nohrcon har nominert Høgskolen på Vestlandet til årets skolebygg 2021. Foto: Ingrid Holm Andersen
Nyhet

Høgskulen på Vestlandet kan bli årets skolebygg 2021

Les mer
Bærekraftsrapportering innebærer å velge ut relevante bærekraftsmål som en virksomhet skal arbeide aktivt med. Bærekraftsmålene gjøres målbare ved hjelp av indikatorer som skal rapporteres på årlig. Slik sikres kontinuerlig oppfølging og forbedring. Over tid kan det bygges ut med flere mål og indikatorer. Se full illustrasjon ved å klikke på lenke under Fakta nedenfor.
Prosjekt

Bærekraftsrapportering for Studentsamskipnaden ved NTNU

Les mer