Nyhet 28.10.19

Taran Aanderaa fra Asplan Viak fikk hederlig omtale som finalist i Årets unge rådgiver 2019

Taran Aanderaa fikk hederlig omtale som finalist i Årets unge rådgiver 2019. Foto: Asplan Viak
Taran Aanderaa fikk hederlig omtale som finalist i Årets unge rådgiver 2019. Foto: Asplan Viak

Landskapsarkitekt Taran Aanderaa (28) fra Asplan Viak var blant finalistene og fikk hederlig omtale i kåringen av Årets unge rådgiver 2019 av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

Kåringen skjedde på RIFs høstkonferanse 29. oktober. Juryen skriver dette i omtalen: “Gjennom sitt arbeid og engasjement har Taran gjort seg bemerket i fagmiljøet, vært aktiv i media og bidratt i akademia. Hun evner å formidle tungt fagstoff på en lettfattelig og tydelig måte. Et eksempel er utviklingen av en verktøykasse for helhetlig klimatilpasning som nå brukes av flere firmaer og etater som et kunnskapsdokument i planlegging av åpne overvannsløsninger. Taran imponerer juryen ved å ha oppnådd mye på kort tid.”

 

– Stort kompliment

 

–  Det er et stort kompliment å bli plukket ut som én av tre finalister, sier Aanderaa. – I rådgiverbransjen finnes det ekstremt mange dyktige unge med et brennende engasjement for det de holder på med.  

Vinneren av Årets unge rådgiver 2019 ble overvannsekspert Phan Åge Haugård fra Cowi.  

– Jeg vil gratulere Phan med det han allerede har oppnådd og garantert kommer til å utrette i framtida, sier Aanderaa. – Ekstra gøy synes jeg det er at prisen går til en som deler mitt engasjement for klimatilpasning og overvannshåndtering.

 

Spydspiss, nysgjerrig og nyskapende

Det er medlemsbedriftene til RIF som har nominert kandidatene ut fra utvalgte kriterier. Kandidatene bør være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrige og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell bruk av kunnskapen sin og være en god lagspiller.  

RIF skriver på sine nettsider at flere av nominasjonene i år viser unge rådgivere som er ledende innen bærekraft og digitalisering, og at kandidatene som trekkes frem fra firmaenes nominasjoner i stor grad følger trendene i bransjen.

Relatert innhold

Ingrid Hjorth, Mie Fuglseth, Haakon Haanes og Michael Myrvold Jenssen er Asplan Viaks deltakere på Young Sustainable Development Goals Innovators Program (YSIP). Foto: Asplan Viak
Nyhet

Utvikler morgendagens bærekraftledere med nytt innovasjonsprogram

Les mer
Glade prisvinnere: Bildet viser  Linn Lodgaard (t.v.) og Kamilla Tronhuus Hannasvik og ovenifra og ned Kristian Ohr, Svein Erik Bakken og veileder Rolf E. Petersen. Foto: RIF
Nyhet

Fikk pris for beste VA-bachelor

Les mer
Elisabeth Heggelund Tørstad (til venstre), administrerende direktør Asplan Viak, Stine Torjusen Nygaard, Daglig leder Klimapartnere Viken og Anne Beathe Kristiansen Tvinnerheim, Fylkesråd for Plan, klima og miljø Viken. Foto: Klimapartnere Viken
Nyhet

Asplan Viak er første Klimapartner i Viken

Les mer
Plantegning av bekkeåpningen. Området er lokalisert til Klæbu senturm, med omkringliggende offentlige institusjoner og boligområder. Illustrasjon: Asplan Viak
Prosjekt

Bekkeåpning – Klæbu sentrum

Les mer