Nyhet 04.09.20

Hederlig omtale til Nye Lilleby i Trondheim

Nye Lilleby tar sikte på å være et nasjonalt referanseprosjekt for bærekraftig byutvikling. Foto: Asplan Viak
Nye Lilleby tar sikte på å være et nasjonalt referanseprosjekt for bærekraftig byutvikling. Foto: Asplan Viak

Asplan Viak har hatt ansvaret for landskapsarkitektur i prosjektet Nye Lilleby. Denne uken fikk prosjektet hederlig omtale under utdelingen av Statens pris for byggkvalitet. Prosjektet Vindmøllebakken i Stavanger ble kåret til vinner av prisen.

I år kjempet hele 53 prosjekter om Statens pris for byggkvalitet. By- og boligutviklingsprosjektet Nye Lilleby i Trondheim var med helt til finalen og mottok hederlig omtale i forbindelse med prisutdelingen. Asplan Viak hatt ansvar for bla. designmal, overordnet landskapsplan samt detaljerte landskapsplaner for flere delfelter. Asplan Viak har videre bidratt inn i visjonsdokument for den nye bydelen samt detaljreguleringer for hvert delfelt.

- Vi er utrolig stolte av dette prosjektet og for å ha fått hederlig omtale av Statens pris for byggkvalitet. På  Nye Lilleby er det skapt et varig, grønt bomiljø som beboerne kan nyte gjennom alle faser i livet, sier leder for avdeling Landskap i Asplan Viak, Lisbet Haug.

Nye Lilleby er ett av de største byutviklingsprosjektene i Trondheim fram til nå og er den første privat utviklede områdeplanen i kommunen.  

Nye Lilleby er et forbildeprosjekt for byutvikling På et sentrumsnært, tidligere industriareal er det skapt et nytt, grønt boligområde som er generasjonsuavhengig og som gir et levende og attraktivt byliv.

- Dette prosjektet har høy sosial bærekraft preget av trygghet, tilhørighet og tilgang til gode nærmiljøer. Det er skapt et nytt, grønt boligområde som er generasjonsuavhengig og som gir et levende og attraktivt byliv. Med sin variasjon i boligtype og størrelse, bundet sammen med et frodig og aktiviserende uteområde, er prosjektet et forbilde for en god bolig gjennom hele livet, sier juryen i sin begrunnelse.  

Maskinparken Scene. Foto: Asplan Viak
Maskinparken Scene. Foto: Asplan Viak

Fakta:

Adresse: Lilleby, Trondheim Areal: 100 mål hvorav 38 mål parkområder Ferdigstilt: Flere byggetrinn. Ferdigstilles trinnvis fra 2016 og fram til 2026 Byggherre: Lilleby Eiendom Arkitekt: Lund Hagem arkitekter og HUS Arkitekter  Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS Entreprenør: Veidekke Entreprenør

Del artikkel

Kontakt

Sigrid Vasseljen
Analyse, plan og landskap nord/midt
Trondheim
+47 928 79 750

Relatert innhold

<p>Foto: Sindre Ellingsen</p>
Prosjekt

Randesund hageby

Les mer
Kristian Augusts gate 13 setter norgesrekord for ombruk. Kontorbygget kan endre alle forutsetninger for ombruk. Foto: Kyrre Sundal
Nyhet

Hederspris til banebrytende ombruksprosjekt

Les mer
Nohrcon har nominert Høgskolen på Vestlandet til årets skolebygg 2021. Foto: Ingrid Holm Andersen
Nyhet

Høgskulen på Vestlandet kan bli årets skolebygg 2021

Les mer
Asplan Viak har fått oppgaven med å utforme gater og byrom i bykjernen av Sandvika. Foto: Asplan Viak.
Nyhet

- Dette er den viktigste byromsutviklingen i Bærum!

Les mer