Nyhet 14.12.20

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

https://vimeo.com/490741722

Hva betyr sosial bærekraft i by- og stedsutvikling? Hvordan kan vi legge til rette for robuste og inkluderende nærmiljø? Hvilke konsekvenser får det å legge til rette for sosial rettferdighet og hva vil det si å planlegge steder utfra menneskelige behov?

 

Asplan Viak har gjennomført et internt FOU-prosjekt om sosial bærekraft og resultatet er blant annet blitt et barometer til bruk i by- og stedsutvikling, Det Sosiale Barometeret.  

Det sosiale barometeret er gratis og tilgjengelig for alle som ønsker å teste i hvilken grad sine prosjekter er sosialt bærekraftige. Du kan for eksempel teste en områderegulering i startfasen, bruke det inn som del av en konsekvensutredning eller bruke det som et dialogverktøy inn i en mulighetsstudie.  

Bedre rådgivere og bestillere

Barometeret har som formål å styrke den sosiale bærekraften i by- og stedsutviklingsprosjekt ved at man har på seg «de sosiale brillene» og tar temperaturen på et prosjekt.

Mange synes det er krevende å vite hva som legges i sosial bærekraft, derfor trenger vi et verktøy som kan hjelpe oss i å konkretisere det og gi oss muligheten til å reflektere over hva som er viktig.

- Et slikt verktøy er viktig for oss i Asplan Viak for å være gode rådgivere, men også ute i bransjen – at kommuner og utviklere kan bruke verktøyet selv og bli bedre bestillere og i større grad etterspørre det sosiale aspektet for å forme enda bedre byer og steder, sier initiativtakerne til prosjektet Karoline Birkeli- Gauss og May Britt Hernes.

Kontakt

Karoline Birkeli-Gauss
Analyse, plan og landskap øst
Oslo
+47 975 01 786

Lenker

Test verktøyet selv ved å gå inn på: www.detsosialebarometeret.no

Relatert innhold

Illustrasjon: Asplan Viak
Nyhet

Asplan Viak lager levekårsundersøkelser for norske kommuner

Les mer
Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme!  Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og  Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive
Nyhet

Asplan Viak er bøssebærer i årets TV-aksjon

Les mer
Det nye 3D-verktøyet gjør det lettere for kommunene å vurdere hva som er privatisering av strandsonen og ikke. Foto: Asplan Viak
Nyhet

Strandsoneplanlegging i 3D gjør det lettere å vurdere hva som er privatisering

Les mer
Foto: Sean Stratton / Unsplash
Prosjekt

Evaluering av Fjellprogrammet

Les mer