Departementet hedrer Rydde og Rent hav

04. Desember 2020

Løsningene vil bidra til mindre plastforurensing, bedre miljø og økt kunnskap om marin forsøpling, heter det i omtalen fra kommunal- og moderniseringsdepartementet. Her tester miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) Rydde - appen under Strandryddeuka. Foto: Marintmiljø

Rydde og Rent hav får diplom og heder fra kommunal- og moderniseringsdepartementet. Vi gratulerer våre fantastiske samarbeidspartnere Senter for oljevern og marint miljø (SOMM) og Hold Norge Rent med utmerkelsen!

 

- Det har vært en stor ære og utrolig lærerikt, både som privat- og fagperson, å få være med på arbeidet med å utvikle geodata-appen «Rydde» og «Rent Hav» for våre oppdragsgivere SOMM og Hold Norge Rent, sier Tor-Gunnar Øverli, divisjonsleder for Digitale tjenester i Asplan Viak.

Løsningene fikk i fredag diplom og heder fra kommunal- og moderniseringsministeren for beste løsning som kombinerer data til ny kunnskap.

Rydde er et nasjonalt verktøy med egen app for å hjelpe frivillige å rydde søppel, melde fra om søppel og bidra til bedre kunnskap om avfall på avveie, mens «Rent Hav» er en kartløsning for de som jobber med marin forsøpling.

Stolt samarbeidspartner

Overordnet vil løsningene bidra til mindre plastforurensing, bedre miljø og økt kunnskap om marin forsøpling.

- Oppdaterte og tilgjengelig geodata vil bidra til å forenkle og effektivisere offentlig sektor, til innovasjon og verdiskaping i næringslivet og til en bærekraftig og inkluderende samfunnsutvikling, sa kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Rydde-appen ble brukt som verktøy under årets TV-aksjon; «Et hav av muligheter». Hittil i år har over 26.000 frivillige ryddet over 1.000 tonn søppel med appen.

- Det er rett og slett utrolig givende når våre digitale løsninger medfører så konkrete og målbare former for bærekraft. Dette er oppdrag som vi er så stolte over å ha fått være med på. Vi gratulerer SOMM og Hold Norge Rent med velfortjent og ærefull oppmerksomhet, sier Tor Gunnar Øverli.

Stolt samarbeidspartner, Tor Gunnar Øverli, divisjonsdirektør Digitale tjenester.