Perspektiv sett fra kulturskolen mot katedralskolen. Foto: Jiri Havran
Perspektiv sett fra kulturskolen mot katedralskolen. Foto: Jiri Havran

01

Foto: Chris Aadland
Foto: Chris Aadland

02

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran

03

Foto: Chris Aadland
Foto: Chris Aadland

04

Foto: Chris Aadland
Foto: Chris Aadland

05

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran

06

Foto: Emile Ashley
Foto: Emile Ashley

07

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran

08

Foto: Chris Aadland
Foto: Chris Aadland

09

Foto: Jiri Havran
Foto: Jiri Havran

10

Foto: Emile Ashley
Foto: Emile Ashley

11

Stavanger Kulturskole

Prosjektkategori

Undervisningsbygg og barnehager

Lokasjon

Stavanger sentrum

Tidsrom

2007 - 2012

Utmerkelser

Statens Byggeskikkpris 2013

Om prosjektet

Bygningen inneholder et trettitalls musikkøvingsrom med ulik størrelse og akustisk miljø, tre Black Boxer, en liten konsertsal, en billedkunstavdeling og kontorer for skolens administrasjon.

Stavanger Kulturskole har en svært sentral beliggenhet i Stavanger sentrum ved siden av det nye konserthuset og som en del av Bjergsted Musikkpark.

Skolen samler alle kulturskolens aktiviteter under ett tak. Bygningen inneholder et trettitalls musikkøvingsrom med ulik størrelse og akustisk miljø, tre Black Boxer, en liten konsertsal, en billedkunstavdeling og kontorer for skolens administrasjon. En åpen foajé strekker seg i hele bygningens lengde mot torget som et felles vrimle- og utstillingsareal.

Prosjektet baserer seg på vinnerutkastet PLING PLONG fra den parallelle konkurransen i 2007.