Nyhet 03.09.20

Rydde-appen er ferdig – bruk den!

Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) testet Rydde - appen som hjelper frivillige å rydde søppel denne uken. Foto: Marintmiljø
Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) testet Rydde - appen som hjelper frivillige å rydde søppel denne uken. Foto: Marintmiljø

Miljøvernministeren, Sveinung Rotevatn, og ordfører i Oslo, Marianne Borgen, testet Rydde med en ryddeaksjon på Bygdøy tidligere denne uken. Appen Rydde er nå klar for å tas i bruk til Strandryddeuken som innledes 5. september.

Rydde er et nasjonalt verktøy med egen app for å hjelpe frivillige å rydde søppel, melde fra om søppel og bidra til bedre kunnskap om avfall på avveie.

 

Asplan Viak er teknologileverandør

Rydde er utviklet av Senter for oljevern og marint miljø og Hold Norge Rent med god bistand fra Handelens Miljøfond. Asplan Viak har bidratt som teknologileverandør og har utviklet både web løsning og apper for Android og Apple. Rydde er en integrert del av forvaltningsløsningen renthav.no. Plattform til disse to løsningene er vår kartløsningen Adaptive, som også er grunnlaget for Kystverket og NOFO sine løsninger for håndtering av oljesøl.

 

Innsats mot marin forsøpling

I år er det 10 år siden den første strandryddedagen og årets strandryddeuke blir en ekstra lang uke – fra 5.-20. september.

Miljøvernminiseren oppfordret alle til å være med på ryddeaksjoner og fremhevet at Rydde ikke bare gjør arbeidet enklere men også er en møteplass for de som ønsker å bidra.

Marin forsøpling er også tema for årets TV aksjon. Gjennom Rydde får en et bedre kunnskapsgrunnlag for å gjøre det viktige arbeidet enklere. Ordføreren i Oslo, Marianne Borgen, pekte på hvor viktig det er å få med barn og unge til å rydde og håper at flere vil delta når verktøy som Rydde er tilgjengelig.

Asplan Viak har som mål å bidra til både sosial bærekraft og bedre miljø. Vi er stolte over at vi har fått bidra til dette gjennom utviklingen av Rydde og har lært mye om marin forurensing og avfallshåndtering gjennom dette prosjektet. Dette tar vi med oss videre i hele selskapet og vil engasjere våre kollegaer til å organisere og delta i ryddeaksjoner.

 

Relatert innhold

Ingrid Hjorth, Mie Fuglseth, Haakon Haanes og Michael Myrvold Jenssen er Asplan Viaks deltakere på Young Sustainable Development Goals Innovators Program (YSIP). Foto: Asplan Viak
Nyhet

Utvikler morgendagens bærekraftledere med nytt innovasjonsprogram

Les mer
Vi leter etter flere superhelter innen teknologi og digitalisering, som har lyst til å jobbe med et av landets mest innovative rådgivningsselskaper.  Er du den vi ser etter? Foto: Pixabay
Nyhet

Vi setter fart på vår digitale satsing!

Les mer
Asplan Viak har utviklet et gratis verktøy som alle by- og stedsutviklere kan bruke for å styrke sosial bærekraft i sine prosjekter. Illustrasjon: Asplan Viak.
Nyhet

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

Les mer
Elisabeth Heggelund Tørstad (til venstre), administrerende direktør Asplan Viak, Stine Torjusen Nygaard, Daglig leder Klimapartnere Viken og Anne Beathe Kristiansen Tvinnerheim, Fylkesråd for Plan, klima og miljø Viken. Foto: Klimapartnere Viken
Nyhet

Asplan Viak er første Klimapartner i Viken

Les mer