Nyhet 23.01.20

DOGA-priser til to av Asplan Viaks prosjekter

DOGA Hedersmerket 2020 gikk til Under, Europas første undervannsrestaurant. Foto: Kjartan Bjelland.
DOGA Hedersmerket 2020 gikk til Under, Europas første undervannsrestaurant. Foto: Kjartan Bjelland.

Badstuanlegget Soria Moria og undervannsrestauranten Under ble onsdag kveld hedret med en av bransjens gjeveste priser for fremragende design og arkitektur.

 

I går ble årets aller beste design- og arkitekturprosejkter kåret ved tildeling av DOGA-merket, muligens den største og viktigste tverrfaglige prisen som deles ut til design- og arkitekturprosjekter i Norge.  

Badstuanlegget Soria Moria ved ved Bandak i Telemark, hvor Asplan Viak har bidratt med landskapsarkitektur mottok DOGA-merket. 

Undervannsrestauranten Under, hvor Asplan Viak har hatt ansvar for bygningsfysikk, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk ble tildelt DOGA Hedersmerket.

– Det har vært en enorm bredde i årets søknader, samtidig som vi har lagt lista høyere enn noen gang før. De beste design- og arkitekturprosjektene er de som svarer på konkrete samfunnsutfordringer, sier Tor Inge Hjemdal administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA).  

DOGA Hedersmerket deles ut årlig, og er den største anerkjennelsen blant DOGAs priser, og gis til særlig gode prosjekter som har mottatt DOGA-merket.

 

Soria Moria, en badstue til begjær, fikk DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Dag Jenssen.
Soria Moria, en badstue til begjær, fikk DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Dag Jenssen.
Ved innsjøen Bandak i Dalen i Telemark kan du av og til se det blinke gyllent i vannkanten. Det er solen som reflekteres i gullsponen som er vevd inn i fasadene på badstuen Soria Moria. Prosjektet ble ferdigstilt i 2018 og er et av seks prosjekter som skal virkeliggjøres langs Telemarkskanalen.  Foto: Dag jenssen
Ved innsjøen Bandak i Dalen i Telemark kan du av og til se det blinke gyllent i vannkanten. Det er solen som reflekteres i gullsponen som er vevd inn i fasadene på badstuen Soria Moria. Prosjektet ble ferdigstilt i 2018 og er et av seks prosjekter som skal virkeliggjøres langs Telemarkskanalen. Foto: Dag jenssen

Fakta:

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur.

  • Soria Moria: Prosjektet er tegnet av et nordiske kuratert designteam bestående av: Maria Ängquist Klyvare, kunstner Inge Dahlman, landskapsarkitekt, Landskapsfabrikken, nå Asplan Viak David Fjågesund, arkitekt, Feste Landskap/ Arkitektur. Tobias Olsson, lysdesigner, ÅF lighting. Lars Danielsson, medarbeider landskapsarkitekt, Asplan Viak
  • Under Arkitektur: Snøhetta Bygningsfysikk, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk: Asplan Viak
Del artikkel

Relatert innhold

<p>Foto: Sindre Ellingsen</p>
Prosjekt

Randesund hageby

Les mer
Kristian Augusts gate 13 setter norgesrekord for ombruk. Kontorbygget kan endre alle forutsetninger for ombruk. Foto: Kyrre Sundal
Nyhet

Hederspris til banebrytende ombruksprosjekt

Les mer
Nohrcon har nominert Høgskolen på Vestlandet til årets skolebygg 2021. Foto: Ingrid Holm Andersen
Nyhet

Høgskulen på Vestlandet kan bli årets skolebygg 2021

Les mer
Asplan Viak har fått oppgaven med å utforme gater og byrom i bykjernen av Sandvika. Foto: Asplan Viak.
Nyhet

- Dette er den viktigste byromsutviklingen i Bærum!

Les mer