Nyhet 05.03.19

Asplan Viaks første medarbeider på IUG-oppdrag

Asplan Viaks sivilingeniør til Afrika med IUG. Motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Foto: Asplan Viak
Asplan Viaks sivilingeniør til Afrika med IUG. Motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Foto: Asplan Viak

Sivilingeniør Rebecca Martinsen (24) reiser 5. mars på bistandsoppdrag til Kenya på oppdrag av Ingeniører Uten Grenser (IUG).

 

En drøy måned etter at vi inngikk samarbeidet med IUG er vår første medarbeider på tur til Afrika for å bidra med sin kompetanse i et vannforsyningsprosjekt utenfor Nairobi i Kenya. 

 

Sikrer vannforsyning for døveskole

- Vi skal se på hvordan vi kan sikre vannforsyningen til en skole for døve gjennom å installere solcellepaneler som er knyttet til det borehullet de har for vanntilgang i dag, forteller Rebecca Martinsen. 

I tillegg skal ingeniørene foreta en grundig vurdering av situasjonen ved Isinya School for the Deaf og foreslå best mulig løsning for å sikre fremtidig vannforsyning og solcelleanlegg for fordeling, pumping og oppvarming av vann.  

Meningsfullt oppdrag

Rebecca Martinsen er nyutdannet sivilingeniør og ble ansatt i Asplan Viaks avdeling for Vann og miljø i Trondheim i august 2018. Som en del av masteroppgaven hun skrev i samarbeid med Kirkens Nødhjelp, tilbragte hun i seks uker i Tanzania i fjor.

- Mitt valg av studier og utdanning var motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Jeg er derfor veldig glad for muligheten jeg nå får gjennom Asplan Viaks samarbeid med IUG. For meg er dette viktig og svært meningsfullt, sier Martinsen.

Hun ser frem til å bruke sin kompetanse inn i et konkret bistandsprosjekt.

- Selv om det tekniske vi skal gjøre er relativt enkelt har det likevel stor betydning for menneskene på skolen. Samtidig vet jeg også av erfaring at organisasjonsstrukturer, korrupsjon og kompleksiteten i samfunnet der ned vil by på utfordringer utenfor det det rent tekniske, så det blir spennende.  

 

Del artikkel

Kontakt

Mette Ditlevsen Essebo
Kommunikasjon
Sandvika
+47 400 71 594

Relatert innhold

Asplan Viak har utviklet et gratis verktøy som alle by- og stedsutviklere kan bruke for å styrke sosial bærekraft i sine prosjekter. Illustrasjon: Asplan Viak.
Nyhet

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

Les mer
Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme!  Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og  Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive
Nyhet

Asplan Viak er bøssebærer i årets TV-aksjon

Les mer
Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) testet Rydde - appen som hjelper frivillige å rydde søppel denne uken. Foto: Marintmiljø
Nyhet

Rydde-appen er ferdig – bruk den!

Les mer
Asplan Viak brøler for klima!
Nyhet

Asplan Viak brøler for klima!

Les mer