Nyhet 01.02.19

Asplan Viak rekrutterer barneforskere!

https://vimeo.com/315422762

FoU-arbeidet starter tidlig hos Asplan Viak. Det er fordi vi vet at fremtidens helter kan naturfag!

 

Asplan Viak er stolt sponsor til Forskerfabrikken, og det har vi vært siden 2014. Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som har som mål å motivere flere barn og unge til å satse på real- og teknologifag.  

Vårt bidrag til neste generasjon Hver sommer arrangeres det det spennende forskerkurs for nye forskerhelter og mange av Asplan Viaks ansatte har hatt sine barn hos Forskerfabrikken.

- Dette går rett inn i Asplan Viaks kjerneverdier og vårt samfunnsansvar. Det å være den fremste arena for samfunnsutvikling, betyr for oss at det også er naturlig å gjøre noe for den oppvoksende generasjonen, sier vår leder for samfunnsansvar, Bente Haukland Næss.

I Forskerfabrikken settes naturvitenskap inn i en dagsaktuell sammenheng og viser hvordan vitenskap og teknologi påvirker mennesker, samfunnet og naturen.

- Det handler om mye mer enn bare å fremme realfagene. Vi vil få barna til å forske litt på sammenhenger, bli samfunnsbevisste og opptatt av bærekraft, sier fabrikk-katalysator, Ian Skattum fra Forskerfabrikken.  

Årets miljøutfordring er maritim

Det å samarbeide med Forskerfabrikken er ifølge Næss en veldig enkel måte å utøve samfunnsansvar på.

- Gjennom å sponse disse sommerukene kan vi stimulere nysgjerrigheten hos barna til våre medarbeidere. Kanskje ender de opp som våre ansatte i fremtiden, sier Næss.

Forskerfabrikken har 240 «sommerfabrikker» rundt om i hele landet – noe som innebærer at nesten alle av Asplan Viaks 31 kontorer, fra nord til sør, har muligheten til å melde på sine barn.  

- I år skal de unge forskerspirene blant annet undersøke noen av miljøutfordringene som plager kloden vår; hvordan kan du og jeg bidra til at havet ikke blir fremtidens søppeldynge, forteller Skattum.

Relatert innhold

Asplan Viak har utviklet et gratis verktøy som alle by- og stedsutviklere kan bruke for å styrke sosial bærekraft i sine prosjekter. Illustrasjon: Asplan Viak.
Nyhet

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

Les mer
Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme!  Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og  Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive
Nyhet

Asplan Viak er bøssebærer i årets TV-aksjon

Les mer
Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) testet Rydde - appen som hjelper frivillige å rydde søppel denne uken. Foto: Marintmiljø
Nyhet

Rydde-appen er ferdig – bruk den!

Les mer
Asplan Viak brøler for klima!
Nyhet

Asplan Viak brøler for klima!

Les mer