Nyhet 22.10.20

Asplan Viak nominert til Betongtavlen – igjen!

Agrakvartalet er nominert til prisen Betongtavlen for 2020. Foto: Ivan Brodey
Agrakvartalet er nominert til prisen Betongtavlen for 2020. Foto: Ivan Brodey

Asplan Viak er med i hele to av tre nominasjoner til prisen Betongtavlen – i år som i fjor!

 

De tre finalistene til årets Betongtavle er Mills hovedkontor Agrakvartalet, Flekkerøy kirke og Deichman Bjørvika.

Agrakvartalet i Sofienberggata i Oslo, hvor mat- og merkevarehuset Mills har sitt hovedkontor, er nominert til prisen Betongtavlen 2020. Asplan Viak har hatt ansvaret for prosjektadministrasjon i prosjektet. Asplan Viak er også ansvarlig rådgivende ingeniør for energi og miljø på Deichman Bjørvika, noe som innebærer at vi er med i hele to nominasjoner også i år.

Betongtavlen er en ærespris som gis til bygg hvor betong er brukt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Prisen deles ut av Norsk Betongforening og Norske Arkitekters Landsforbund. I år vil prisen bli delt ut i forbindelse med Norsk betongdag 28.-29. oktober.

I fjor var Asplan Viak både nominert og vant Betongtavlen sammen med andre aktører for både restauranten Under og for Spikkestad kirke.

 

– Forståelse for å utnytte ressursene i eksisterende bygg

– Vi er veldig fornøyd med å bli nominert til Betongtavlen for et rehabiliterings- og transformasjonsprosjekt Agrakvartalet. Vi håper det kan gi stor oppmerksomhet og forståelse for hvor viktig det er å utnytte de ressursene som finnes i eksisterende bygninger og særlig de med plasstøpte betongkonstruksjoner, sier Helge Reisvang, oppdragsleder i Asplan Viak. 

 

Vinner av tidligere priser

Agrakvartalet er fra før vinner av flere priser: Vinner av Oslo bys Arkitekturpris 2017, NIL Designers Saturday-Awards Best Interior 2017, Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2017 og DOGA-merket 2017. Det fikk også hederlig omtale i DOGA Innovasjonspris for universell utforming møbel og interiør 2017, og ble nominert til årets bygg i 2017. Fra majonesfabrikk til hovedkontor

Kvartalet er ombygget fra tidligere majonesfabrikk til å bli Mills hovedkontor, ettersom produksjonen av majones ble flyttet til Fredrikstad i 2013.

Bygget sto ferdig i 2017.

Kontakt

Helge Reisvang
Arkitektur og bygg øst
Sandvika
+47 909 82 494

Relatert innhold

Kjøpesenteret Amfi Moa Syd i Ålesund. Foto: Asplan Viak
Nyhet

Asplan Viak er nominert til Norsk Lyspris 2020

Les mer
Nye Lilleby tar sikte på å være et nasjonalt referanseprosjekt for bærekraftig byutvikling. Foto: Asplan Viak
Nyhet

Hederlig omtale til Nye Lilleby i Trondheim

Les mer
Foto: Tromsø kommune
Prosjekt

Trudvang barnehage og barneboliger

Les mer
Manglerud bad og aktivitetshus blir en samlokalisering av et nytt folkebad, Oslo kulturskole og Manglerud ungdomshus. Illustrasjon: Asplan Viak
Nyhet

Byggingen av Manglerud bad i gang

Les mer