Nyhet 11.09.20

Asplan Viak i finalen til Oslo bys arkitekturpris 2020

Lakkegata aktivitetspark er finalist til Oslo bys arkitekturpris 2020. Foto: Asplan Viak
Lakkegata aktivitetspark er finalist til Oslo bys arkitekturpris 2020. Foto: Asplan Viak

Lakkegata aktivitetspark har transformert en slitt asfaltørken til en oase for aktivitet og samhandling midt i Oslo. Nå er prosjektet med i finalen til Oslos mest prestisjefulle arkitekturpris.

- Det å komme på pallen med dette givende og flotte prosjektet er en seier i seg selv. Vi krysser fingrene for gull, men er beæret over å være en av tre finalister, sier Espen Evensen Reinfjord i Asplan Viak, som har vært ansvarlig landskapsarkitekt i prosjektet.  

Prosjektet med Lakkegata aktivitetspark startet som en enkel skolegårdsutvidelse men utviklet seg til et byrom som gir noe tilbake til byen.  

- Vår oppdragsgiver Undervisningsbygg har vært ambisiøs og nytenkende gjennom hele prosjektet. Asplan Viak har bidratt med alle fag, og sammen har vi fått til et byløft som gir et attraktivt tilbud til alle i bydelen, sier Reinfjord.

 

Inkuderende møteplass for natur og mennesker

Ved oppstart var denne delen av Lakkegata et inngjerdet, asfaltert område som var kriminelt belastet. Nå er det en park bestående av aktiviserende elementer som blant annet rulle- og skateområde, klatrevegger, benker og soner for sosialt samvær for mennesker i alle aldre.  

- Det er en enorm glede å få lov å lov til å skape inkluderende møteplasser for mennesker.  Aktivitetsparken er blitt et demokratisk område, som tilfører mye for de som i utgangspunktet har lite og samtidig er like verdifull for de som har mye. Her kan mennesker i alle aldre, fra ulike kulturer og grupper møtes og kanskje krysse noen sosiale grenser, sier Reinfjord.  

Lakkegata aktivitetspark har også lagt rette for lokal overvannshåndtering gjennom blågrønne strukturer. Regnbed og beplantning i parken bidrar til økt biologiske mangfold i bydelen.  

Har du lyst til å ta en nærmere titt på finalisten Lakkegata aktivitetspark, har du mulighet til det lørdag 19. september. Da har Asplan Viak omvisning i parken i regi av Open House Oslo.

 

Lakkegata aktivitetspark er et attraktivt møtepunkt for uorganisert aktivitet. Foto: Asplan Viak
Lakkegata aktivitetspark er et attraktivt møtepunkt for uorganisert aktivitet. Foto: Asplan Viak

Fakta:

Oppdragsgiver: Undervisningsbygg

Leveranse: Skisse- og forprosjekt, anbudsgrunnlag, detaljprosjektering og oppfølging i byggetiden.

Fag i prosjektet: Landskapsarkitektur, Arkitektur, Bygg og anlegg, Vann- og miljøteknikk, Lysdesign, Tekniske installasjoner.

Samarbeidspartnere: Betongpark

Tidsrom: 2017-2019

Areal: 2800 m2

Del artikkel

Relatert innhold

<p>Foto: Sindre Ellingsen</p>
Prosjekt

Randesund hageby

Les mer
Kristian Augusts gate 13 setter norgesrekord for ombruk. Kontorbygget kan endre alle forutsetninger for ombruk. Foto: Kyrre Sundal
Nyhet

Hederspris til banebrytende ombruksprosjekt

Les mer
Nohrcon har nominert Høgskolen på Vestlandet til årets skolebygg 2021. Foto: Ingrid Holm Andersen
Nyhet

Høgskulen på Vestlandet kan bli årets skolebygg 2021

Les mer
Asplan Viak har fått oppgaven med å utforme gater og byrom i bykjernen av Sandvika. Foto: Asplan Viak.
Nyhet

- Dette er den viktigste byromsutviklingen i Bærum!

Les mer