Nyhet 16.10.20

Asplan Viak er bøssebærer i årets TV-aksjon

Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme!  Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og  Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive
Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme! Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive

Vi støtter årets TV-aksjon og WWF i bekjempelsen av plast i havet! Et tema som ligger oss nært til hjertet - derfor donerer vi et beløp til aksjonen og bidrar også som digital bøssebærer.

 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Søndag går årets TV-aksjon av stabelen og da har vi alle mulighet for å gjøre noe med forsøplingen som truer havet.   

Et hav av muligheter Asplan Viak har i mange år arbeidet med tematikken marin forsøpling. Blant annet har vi utviklet appen Rydde, et nasjonalt verktøy som brukes av frivillige i rydding av søppel i strandsonen.  Som samarbeidspartener i Ingeniører Uten Grenser (IUG) har vi hatt gleden av å bidra i en flyktningeleir Eiopia på prosjektet “Making value of plastic waste”.  Vi jobber også med klimatiltak og – analyser for havbruknæringen gjennom ulike oppdragsgivere og samarbeidspartnere.   

Hvert bidrag nytter!

Havet står altså sentralt i Asplan Viaks virksomhet. Derfor støtter vi TV-aksjonen 2020 og deltar som digital bøssebærer. 

Onsdag kick-startet vi innsamlingen ved å donere tiden til vår leder for samfunnsansvar, Bente Haukland Næss. Sammen med andre representanter fra norsk næringsliv ble det samlet inn over 3 MNOK til TV-aksjonen.

Vi oppfordrer herved alle som kan til å gi et bidrag til TV-aksjonen:  Bli med oss i kampen mot plast i havet – hvert bidrag nytter!

Her kan du gi DIN støtte. 

 

Relatert innhold

Ingrid Hjorth, Mie Fuglseth, Haakon Haanes og Michael Myrvold Jenssen er Asplan Viaks deltakere på Young Sustainable Development Goals Innovators Program (YSIP). Foto: Asplan Viak
Nyhet

Utvikler morgendagens bærekraftledere med nytt innovasjonsprogram

Les mer
Asplan Viak har utviklet et gratis verktøy som alle by- og stedsutviklere kan bruke for å styrke sosial bærekraft i sine prosjekter. Illustrasjon: Asplan Viak.
Nyhet

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

Les mer
Elisabeth Heggelund Tørstad (til venstre), administrerende direktør Asplan Viak, Stine Torjusen Nygaard, Daglig leder Klimapartnere Viken og Anne Beathe Kristiansen Tvinnerheim, Fylkesråd for Plan, klima og miljø Viken. Foto: Klimapartnere Viken
Nyhet

Asplan Viak er første Klimapartner i Viken

Les mer
Verdikjede diagram. Illustrasjon: Asplan Viak
Prosjekt

Klimavennlige byggematerialer - Potensial for utslippskutt og barrierer mot bruk

Les mer