Nyhet 23.08.19

Asplan Viak brøler for klima!

Asplan Viak og store deler av næringslivet går nå sammen om vår tids viktigste sak - klimautfordringene. Fredag 30. august samles et historisk antall mennesker rundt omkring i landet om et felles krav: Klimahandling i tråd med Paris-avtalen - NÅ!

 

Asplan Viak er stolt samarbeidspartner med Klimabrølet. Vi har som mål å være “Den fremste arena for samfunnsutvikling” og bidra til en bærekraftig utvikling. Derfor skal vi minimere de negative miljøkonsekvensene av egen virksomhet -  både av egen kontordrift og i de oppdragene vi til enhver tid utfører. Nå viser vi samfunnsansvar ved å delta i Klimabrølet. Sammen krever vi handling som begrenser global oppheting til 1.5 grader!

 

Slik markerer vi klimadagen

Vi starter dagen med et frokostseminar i Oslo. Her er du hjertelig velkommen til å delta!  Klimabrølfrokosten vil gi relevant påfyll fra våre fagfolk: 

  • Kan en byøkologisk tilnærming hjelpe oss ut av klimakrisa? Rune Skeie, fagansvarlig byøkologi Asplan Viak
  • Brøl for grønnere byggenæring.  Sylvia Helene Skar, Energi og miljø Asplan Viak

Arrangementet avsluttes med Erik Solheim, leder for Plastic Revolution Foundation og tidligere leder for FNs miljøprogram, som brøler for å stoppe globalt klimakaos.   

Senere denne dagen vil Asplanviakere fra kontorer rundt omkring i landet delta på Klimabrølet.   

I Trondheim åpnes Norges råeste miljøbygg: Powerhouse Brattørkaia. Powerhouse- alliansen består av partnerne Asplan Viak, Snøhetta, Zero, Skanska og Entra. I over ett tiår har partnerne brukt sin fremste ekspertise på utformingen av fremtidens bygg: Powerhouse – plusshus som gjennom livsløpet produserer med energi enn de bruker. 

Her inviteres Trondheims befolkning til en Powerhousefesitval fredag ettermiddag.  

Vi i Asplan Viak oppfordrer herved alle som kan om å delta på Klimabrølet fredag 30. august. 

Kontakt

Mette Ditlevsen Essebo
Kommunikasjon
Sandvika
+47 400 71 594

Relatert innhold

Asplan Viak har utviklet et gratis verktøy som alle by- og stedsutviklere kan bruke for å styrke sosial bærekraft i sine prosjekter. Illustrasjon: Asplan Viak.
Nyhet

Asplan Viak lanserer nytt verktøy som styrker sosial bærekraft i by- og stedsutvikling

Les mer
Asplan Viak støtter årets TV-aksjon og oppfordrer deg til å gjøre det samme!  Bente Haukland Næss (til venstre), leder for Miljø og samfunnsansvar i Asplan Viak og  Karoline Andaur, Generalsekretær i WWF Norge. Foto: Marie Knive
Nyhet

Asplan Viak er bøssebærer i årets TV-aksjon

Les mer
Miljøvernminister Sveinung Rotevatn (gul t-skjorte) testet Rydde - appen som hjelper frivillige å rydde søppel denne uken. Foto: Marintmiljø
Nyhet

Rydde-appen er ferdig – bruk den!

Les mer
Asplan Viaks sivilingeniør til Afrika med IUG. Motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Foto: Asplan Viak
Nyhet

Asplan Viaks første medarbeider på IUG-oppdrag

Les mer