ARRANGEMENTER

 • Arrangement Sted Dato
 • Næringsrom 2020 Nuenhuset på Os  10.11.20

  NÆRINGSROM er en ny serie næringssamlinger med fokus på utvikling, presentert av Fjordfolk og Nuen. Arrangementet avholdes i nyåpnede Nuenhuset - En arena for faglig påfyll og inspirasjon; samlingssted, designkontor og butikk i ett.

  Asplan Viak foredragsholder

  Audun Hammersland, fra Asplan Viak, deltar som foredragsholder på den første dagen som har tema “Bygdeblomstring”: Hvordan utvikles fremtidens samfunn og hvordan vil vi bo? Ny vei, tilflytting og fortetning gir nye utfordringer, men også nye muligheter. Hva kreves for å utvikle et attraktivt bygdesentrum? 

  Mer informasjon
   
KVARTALET

HVORDAN BOR VI I FREMTIDEN?

 

Endringskreftene i samfunnet er større og sterkere enn noen gang. Ny teknologi revolusjonerer verden rundt oss i en rasende fart.  

Men hvilke nyvinninger er det som slår rot? Hvordan kommer vi til å leve i fremtiden? Hva kan forenkle våre liv?

 

SMART SAMFUNNSUTVIKLING
 

Hva er smart samfunnsutvikling? I årets første utgave av KVARTALET belyser vi saker som viser hvordan vi kan styrke evnen vår til å håndtere de store samfunnsutfordringene som kommer gjennom å ta i bruk smarte løsninger.

I artikkelen om «Habitat Haus» ser vi hvordan begrepet bærekraft utvides til å omfatte økonomisk-, teknisk- og sosial bærekraft. Dette underbygges i saken om Norges første økolandsby.

Vi ser også nærmere på hvordan utviklingen av et digitalt arealverktøy får ringvirkninger for fremtidig havforvaltning og kan knyttes direkte til FNs bærekraftsmål om «Liv under vann».

 

Les mer >>