ARRANGEMENTER

 • Arrangement Sted Dato
 • Workshop - Blå bybane Bergen  17.08.20

  I regi av Bergen Næringsråd avholdes det Workshop - Blå bybane. Steinar Onarheim fra Asplan Viak holder innlegg om Bybåten.

   
 • Webinar med IUG Norge: Avfallshåndtering i Etiopia Digitalt arrangement  25.08.20

  Lurer du på hvordan vi arbeider med temaet gjenvinning og avfallshåndtering i IUG Norge? IUG Norge inviterer til Webinar om Avfallshåndtering i Etiopia den 25.august kl 11:00.

  Agenda:
  11:00 – 11:10: Kort Introduksjon av IUG og hvordan vi som organisasjon arbeider med temaet avfallshåndtering og gjenvinning med eksempler fra noen av våre prosjekter. v/ Marianne Nilsen Sturmair, Daglig Leder i IUG Norge

  11:10 – 11:30: Alexander forteller om sine erfaringer fra oppdrag i Etiopia der målet var å løse avfallshåndteringsproblemer i flere flyktningleirer i Etiopia. v/ Alexander Borg, Asplan Viak

  Webinaret er gratis og åpent for alle, men krever påmelding via linken.

  Webinaret arrangeres i samarbeid med Asplan Viak

  Mer informasjon
   
KVARTALET

HVORDAN BOR VI I FREMTIDEN?

 

Endringskreftene i samfunnet er større og sterkere enn noen gang. Ny teknologi revolusjonerer verden rundt oss i en rasende fart.  

Men hvilke nyvinninger er det som slår rot? Hvordan kommer vi til å leve i fremtiden? Hva kan forenkle våre liv?

 

SMART SAMFUNNSUTVIKLING
 

Hva er smart samfunnsutvikling? I årets første utgave av KVARTALET belyser vi saker som viser hvordan vi kan styrke evnen vår til å håndtere de store samfunnsutfordringene som kommer gjennom å ta i bruk smarte løsninger.

I artikkelen om «Habitat Haus» ser vi hvordan begrepet bærekraft utvides til å omfatte økonomisk-, teknisk- og sosial bærekraft. Dette underbygges i saken om Norges første økolandsby.

Vi ser også nærmere på hvordan utviklingen av et digitalt arealverktøy får ringvirkninger for fremtidig havforvaltning og kan knyttes direkte til FNs bærekraftsmål om «Liv under vann».

 

Les mer >>