Asplan Viak vant byggeskikkprisen 2020 i Stavanger

30. Oktober 2020

Finansparken er vinneren av byggeskikkprisen 2020 i Stavanger. Foto: Sindre Ellingsen

Med prosjektet Finansparken fikk våre landskapsarkitekter den gjeve byggeskikkprisen 2020 fra Stavanger kommune. Prosjektet vant også folkets hjerter gjennom «Folkestemmen».


Med Finansparken i Bjergsted har en lykkes med å legge en stor arbeidsplass til byen flott plassert i bylandskapet. Ved å satse på høy arkitektonisk kvalitet i kontorbygg og uteområder har en lagt til rette for et berikende hverdagsliv, heter det i juryens begrunnelse.

Asplan Viak har hatt ansvar for landskapsarkitektur i prosjektet.
 

Vant stemmen fra folket

Byggeskikkprisen har vekket et stort engasjement på sosiale medier, hvor innbyggerne i Stavanger ble bedt om å stemme på sin favoritt. Finansparken var mest populær, og fikk dermed en ekstra stemme da juryen skulle ta sin beslutning.  
 

- At prosjektet også vant «Folkestemmen» er nesten viktigere enn selve prisen, sier Asplan Viaks landskapsarkitekt Randi Thomsen.
 

- Det betyr at folk i Stavanger setter pris på bygget, landskapet og hvordan det hele veves sammen til et nytt sted i byen med uvante romlige kvaliteter og synergier med omgivelsene, og bidrar til å gjøre Stavanger til en enda flottere by å være glad i.

 

Prisuteling byggeskikkprisen 2020: Ordfører Kari Nessa Nordtun delte ut prisen til byggherren, representert ved Else Marie Jonsson, landskapsarkitektene ved Randi Thomsen fra Asplan Viak, og arkitektene ved Njål Undheim fra Helen & Hard. Til høyre juryleder Frode Myrhol. Foto: Stavanger kommune.

Høy arkitektonisk kvalitet i kontorbygg og uteområder har en lagt til rette for et berikende hverdagsliv, heter det i juryens begrunnelse. Foto: Jack Jensen.

Verdig arkitektur til vakker by

- Det er spennende og veldig gøy å få anerkjennelse for det arbeidet vi legger ned på denne måten. Arkitektene, ingeniørene og vi landskapsarkitekter har gjennom hele prosjektet jobbet hardt for å kunne skape noe nytt, noe visjonært og noe som allikevel faller inn i hverdagen i Stavanger by, sier vår landskapsarkitekt Andreas Nypan.

Byggeskikkprisen deles ut til bygninger eller uterom som bidrar til å gjøre Stavanger til et bedre sted.

- Stavanger by er en vakker by som fortjener arkitektur av verdensklasse og det forplikter å delta i et slikt prosjekt, sier Nypan.

Vi gratulerer våre samarbeidspartnere i prosjektet med seieren og sender en stor takk til alle som var med å stemme Finansparken frem som vinner av «Folkestemmen».