Asplan Viak er nominert til Norsk Lyspris 2020

23. Oktober 2020

Kjøpesenteret Amfi Moa Syd i Ålesund. Foto: Asplan Viak

Asplan Viak er nominert til Norsk Lyspris 2020 med prosjektet Amfi Moa Syd i Ålesund.

 

– Å bli nominert i konkurranse med over 40 andre prosjekter betyr mye, sier prosjektleder fra Asplan Viak Erlend Lillelien.

 

– Spesielt gøy er det å se at et kjøpesenterprosjekt klarer å hevde seg i konkurranse store offentlige kulturprosjekter som Deichman Bjørvika og Naturhistorisk Museum, legger han til.

 

– Det er flott med en byggherre som forstår betydningen av god belysning, både i form av gode opplevelser for kundene, men også i enkel drift og lavt energiforbruk, og ikke fokuserer på innkjøpskostnad alene. En nominasjon her er en anerkjennelse av den spisskompetansen vi har og hva vi kan oppnå for både byggherre og brukere, slår Lillelien fast.

 

– Hedersutmerkelse som henger høyt

– Vi har de siste årene opplevd stor interesse for å vinne Norsk Lyspris. Prisen har befestet seg i bransjen som en hedersutmerkelse som henger høyt, og som stadig flere kjemper for, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, som deler ut prisen.

 

Nominert til beste innendørsprosjekt. Foto: Asplan Viak

Deles ut for 19. gang

Norsk Lyspris deles ut for 19. gang av den ideelle organisasjonen Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning. Vinnerne kåres under en live-stream fra Doga 11. november. Én av vinnerne av Norsk Lyspris går videre til Nordisk Lyspris.

 

16 nominerte
Juryens vurdering av søknadene har resultert i 16 nominerte prosjekter og produkter. De nominerte til Norsk Lyspris 2020 er allsidige og dekker alt fra lysplan til kjøpesenter, fra bro til lyskunst, fra anerkjente aktører til unge talenter. Se lista over de nominerte til Norsk Lyspris 2020 her.

 

Om belysningen i Amfi Moa Syd
Belysningsanlegget i Amfi Moa Syd er nominert i kategorien beste innendørsprosjekt:

 

«Moa Syd ønsker å være et nyskapende senter med en internasjonal atmosfære. Belysningen skal bidra til å øke opplevelsen av et besøk, enten det er hverdagsshopping eller kino og mat en lørdagskveld. Belysningen skal være med på å fremkalle den gode opplevelsen. Gjennom bevisst belysning av rommets flater og et godt integrert styringssystem er det utviklet et belysningskonsept som bygger på tre grunnpilarer: romfølelse, livskvalitet (brukeropplevelse/funksjon), dempet eksklusivitet hvor oppfyllelse av brukerens behov alltid settes i sentrum».