Asplan Viak nominert til Betongtavlen – igjen!

22. Oktober 2020
Agrakvartalet er nominert til prisen Betongtavlen for 2020. Foto: Ivan Brodey

Agrakvartalet er nominert til prisen Betongtavlen for 2020. Foto: Ivan Brodey

Asplan Viak er med i hele to av tre nominasjoner til prisen Betongtavlen – i år som i fjor!

 

De tre finalistene til årets Betongtavle er Mills hovedkontor Agrakvartalet, Flekkerøy kirke og Deichman Bjørvika.

Agrakvartalet i Sofienberggata i Oslo, hvor mat- og merkevarehuset Mills har sitt hovedkontor, er nominert til prisen Betongtavlen 2020. Asplan Viak har hatt ansvaret for prosjektadministrasjon i prosjektet. Asplan Viak er også ansvarlig rådgivende ingeniør for energi og miljø på Deichman Bjørvika, noe som innebærer at vi er med i hele to nominasjoner også i år.

Betongtavlen er en ærespris som gis til bygg hvor betong er brukt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Prisen deles ut av Norsk Betongforening og Norske Arkitekters Landsforbund. I år vil prisen bli delt ut i forbindelse med Norsk betongdag 28.-29. oktober.

I fjor var Asplan Viak både nominert og vant Betongtavlen sammen med andre aktører for både restauranten Under og for Spikkestad kirke.

 

– Forståelse for å utnytte ressursene i eksisterende bygg

– Vi er veldig fornøyd med å bli nominert til Betongtavlen for et rehabiliterings- og transformasjonsprosjekt Agrakvartalet. Vi håper det kan gi stor oppmerksomhet og forståelse for hvor viktig det er å utnytte de ressursene som finnes i eksisterende bygninger og særlig de med plasstøpte betongkonstruksjoner, sier Helge Reisvang, oppdragsleder i Asplan Viak. 

 

Vinner av tidligere priser

Agrakvartalet er fra før vinner av flere priser: Vinner av Oslo bys Arkitekturpris 2017, NIL Designers Saturday-Awards Best Interior 2017, Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2017 og DOGA-merket 2017. Det fikk også hederlig omtale i DOGA Innovasjonspris for universell utforming møbel og interiør 2017, og ble nominert til årets bygg i 2017.


Fra majonesfabrikk til hovedkontor

Kvartalet er ombygget fra tidligere majonesfabrikk til å bli Mills hovedkontor, ettersom produksjonen av majones ble flyttet til Fredrikstad i 2013.

Bygget sto ferdig i 2017.