Asplan Viak deltar på TED Countdown

21. Oktober 2020

Torsdag kan du se Asplan Viaks Rune Skeie på TED Countdown-scenen hvor han snakker om byplanlegging som en viktig faktor mot tap av biologisk mangfold. Foto: Asplan Viak

Torsdag 22. oktober kan du se vår fagekspert Rune Skeie belyse hvordan tap av naturmangfold er i ferd med å innhente oss alle – og hvordan riktig byplanlegging kan være en del av løsningen.

 

Tidligere i oktober lanserte TED det globale initiativet TED Countdown, som er en plattform for deling og akselerering av løsninger på klimautfordringene.

I foredraget’ The City as an ecosystem –Vega Scene-a laboratory for urban ecology strategies» forteller Rune Skeie hvordan byplanleggingen kan svare på vår tids største utfordringer: overforbruk av ressurser, konsekvenser av klimaendringer og tap av naturmangfold.  
 

Sommerfugleffekten

Naturmangfold er menneskehetens livsgrunnlag på planeten. Ifølge FN har naturmangfoldet aldri før har vært så truet som det er i dag. Og i byene våre er det krise. Hvordan kan blå-grønne tak være en del av løsningen?

I Skeies TED Talk vil du få innblikk i hvordan vår første lab for byøkologi ble skapt. Du vil få vite mer om målene, prosessen, resultatet og den betydelige sommerfugleffekten.

#JoinTheCountdown