Sykkelsommer 2020

02. Juli 2020

Samarbeidet mellom Asplan Viak og Syklistenes Landsforening gjør sykkelsommeren 2020 mulig. Foto: Geir Egilsson

Asplan Viak og Syklistenes Landsforening har inngått samarbeid for at du enkelt skal kunne få de gode sykkelopplevelsene denne sommeren.

 

Asplan Viak har utviklet kartløsningen som skal gjøre det lettere å planlegge sykkelturer og finne gode ruter i Norge. 

 

- Vi samarbeider med Syklistenes Landsforening (SLF) og planen er at kartløsningen skal utvides med flere ruter så snart de er kvalitetssikret av SLF, sier vår by- og sykkelplanlegger Geir Egilsson. 

 

- Norgeskartet for sykkel vil også kunne brukes til utvikling av nye ruter, kartlegging av infrastruktur for syklende og for dialog med brukerne. Hele norgeskartet for sykkel ligger finner du her
 

«Nå blir det lettere å komme seg ut på sykkeltur i det som blir tidenes Norgesferie-sommer!»

Geir Egilsson, by- og sykkelplanlegger i Asplan Viak.

Ruten Ålesund-Geiranger slik den vises i kartløsningen fra Asplan Viak. Illustrasjon: Asplan Viak

Frister det med grønne ruter i Trondheim? Illustrasjon: Asplan Viak.

 

Tilpasset karttilbud for tursyklistene

Et slikt samarbeid om en kartløsning spesielt tilpasset tursyklister, vil gjøre det mye enklere å planlegge og finne fram til de gode sykkelopplevelsene, sier Morgan Anderson, generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

 

- Asplan Viak har stor kompetanse på slike løsninger, og sammen med kunnskapen Syklistens Landsforenings har opparbeidet gjennom vårt mangeårige arbeid med å kartlegge sykkelruter, har vi fått et tilpasset karttilbud som er tilgjengelig for alle. Dette er viktig for oss da vi ser økende interesse for sykkelturer, og i vårt pågående arbeid for sykkelturisme, sier Anderson. 

 

 

SYKKELSOMMER 2020