Ola Svenningsen er ny finansdirektør (CFO) i Asplan Viak

11. Mars 2020

Svenningsen kommer fra stillingen som konserncontroller i DNV GL og leder for controller-gruppen på konsernnivå. Han har mange års ledererfaring innen økonomi og finans.


- Svenningsen har en ambisiøs og solid lederprofil innen økonomi, administrasjon og finans. Han har strategisk videreutdannelse som innbefatter innovasjon og digitalisering, noe Asplan Viak vil dra stor nytte av. I tillegg har han betydelig erfaring med ERP systemer. Vi gleder oss over å ha fått Ola Svenningsen og hans kompetanse og erfaring til Asplan Viak, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Elisabeth Heggelund Tørstad.

Ola Svenningsen er utdannet Master of Finanace and Business Management fra Université de Caen, i Frankrike.
Fra DNV GL har Svenningsen en bred, global ledererfaring, blant annet som økonomileder for konsernets divisjoner i Asia, Afrika, Europa og Midtøsten. Han har også jobbet med digitalt lederskap, innovasjon og transformasjon i DNV GL.

Etter 17 år i samme selskap ser Svenningsen nå frem til nye utfordringer i Asplan Viak.

- Dette er en stor jobb i et spennende selskap som har noen av de samme styrkene som selskapet jeg forlater. Jeg har bred og relevant erfaring rundt økonomifunksjoner og systemer, og mener jeg evner å jobbe både strategisk og med drift og detaljer. Jeg ser nå frem til å jobbe mot en ny strategiperiode for selskapet, forstå virksomheten, organisasjonen og bidra til lønnsom vekst, sier Ola Svenningsen.   

- Jeg kjenner Ola godt fra vår felles tid i DNV GL. Han ser fremover og kombinerer strategisk tenking med sterke analytiske evner. Jeg kjenner Ola som en lagspiller som er an aktiv pådriver for selskapets utvikling og er opptatt av menneskene rundt seg. Det er en fremoverlent, bunnsolid finansdirektør og en god kollega som vi nå får på vårt team, sier en fornøyd Elisabeth Heggelund Tørstad, og jeg ønsker ham hjertelig velkommen.

Svenningsen tiltrer stillingen som CFO i Asplan Viak etter avtale. Han overtar jobben etter Margaret Ohldieck som etter 15 år har valgt å trekke seg tilbake fra stillingen som økonomidirektør.