DOGA-priser til to av Asplan Viaks prosjekter

23. Januar 2020

DOGA Hedersmerket 2020 gikk til Under, Europas første undervannsrestaurant. Foto: Kjartan Bjelland.

Badstuanlegget Soria Moria og undervannsrestauranten Under ble onsdag kveld hedret med en av bransjens gjeveste priser for fremragende design og arkitektur.

 

I går ble årets aller beste design- og arkitekturprosejkter kåret ved tildeling av DOGA-merket, muligens den største og viktigste tverrfaglige prisen som deles ut til design- og arkitekturprosjekter i Norge.
 

Badstuanlegget Soria Moria ved ved Bandak i Telemark, hvor Asplan Viak har bidratt med landskapsarkitektur mottok DOGA-merket. 

Undervannsrestauranten Under, hvor Asplan Viak har hatt ansvar for bygningsfysikk, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk ble tildelt DOGA Hedersmerket.

– Det har vært en enorm bredde i årets søknader, samtidig som vi har lagt lista høyere enn noen gang før. De beste design- og arkitekturprosjektene er de som svarer på konkrete samfunnsutfordringer, sier Tor Inge Hjemdal administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA).
 

DOGA Hedersmerket deles ut årlig, og er den største anerkjennelsen blant DOGAs priser, og gis til særlig gode prosjekter som har mottatt DOGA-merket.

 

Soria Moria, en badstue til begjær, fikk DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Dag Jenssen.

Ved innsjøen Bandak i Dalen i Telemark kan du av og til se det blinke gyllent i vannkanten. Det er solen som reflekteres i gullsponen som er vevd inn i fasadene på badstuen Soria Moria. Prosjektet ble ferdigstilt i 2018 og er et av seks prosjekter som skal virkeliggjøres langs Telemarkskanalen. Foto: Dag jenssen