Asplan Viak partner i FNs nye framtidslab

08. November 2019

Fra venstre Rolf Marstein (COWI), Frøy Walberg Sandness (COWI), Renate Giske (Asplan Viak), Siv Sundgot (Norconsult), Kari Aina Eik (U4SSC), Geir Egilsson (Asplan Viak), Arne Grim Maurstad (Norconsult). Foto: Asplan Viak

Torsdag 7. november var det offisiell åpning av FNs framtidslab i Ålesund, den andre i verden etter Wien. Asplan Viak er en av partnerne.

 

Asplan Viak gikk denne uka inn som en av partnerne i FNs framtidslab, i godt selskap med Norconsult og COWI. Partnerne skal jobbe for å fremme FNs 17 bærekraftsmål, og forplikter seg til å dele verktøy, kompetanse og bidra med arrangementer knytta til framtidslaben.

 

Klimaregnskap og sosial bærekraft

Asplan Viak er allerede i dialog om samarbeid med flere av partnerne, og ser at det mye vi kan bidra med, fra klimaregnskap og sosial bærekraft til innbyggerinvolvering og smartere planprosesser.

 

Samarbeide om løsninger

– Enten vi driver med vei eller vann vil FNs framtidslab kunne være en arena for å utvikle prosjekter, finne partnere og samarbeide om løsninger, sier Geir Egilsson i Asplan Viak.

– Gjennom samarbeid der kan vi lettere nå FNs bærekraftsmål. 

 

Åpningen av framtidslaben ble gjort av Nye Ålesunds ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) foran 200 gjester fra offentlig forvaltning, akademia og privat næringsliv.