Taran Aanderaa fra Asplan Viak fikk hederlig omtale som finalist i Årets unge rådgiver 2019

28. Oktober 2019

Taran Aanderaa fikk hederlig omtale som finalist i Årets unge rådgiver 2019. Foto: Asplan Viak

Landskapsarkitekt Taran Aanderaa (28) fra Asplan Viak var blant finalistene og fikk hederlig omtale i kåringen av Årets unge rådgiver 2019 av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).


Kåringen skjedde på RIFs høstkonferanse 29. oktober. Juryen skriver dette i omtalen:

“Gjennom sitt arbeid og engasjement har Taran gjort seg bemerket i fagmiljøet, vært aktiv i media og bidratt i akademia. Hun evner å formidle tungt fagstoff på en lettfattelig og tydelig måte. Et eksempel er utviklingen av en verktøykasse for helhetlig klimatilpasning som nå brukes av flere firmaer og etater som et kunnskapsdokument i planlegging av åpne overvannsløsninger. Taran imponerer juryen ved å ha oppnådd mye på kort tid.”

 

– Stort kompliment

 

–  Det er et stort kompliment å bli plukket ut som én av tre finalister, sier Aanderaa. – I rådgiverbransjen finnes det ekstremt mange dyktige unge med et brennende engasjement for det de holder på med.
 

Vinneren av Årets unge rådgiver 2019 ble overvannsekspert Phan Åge Haugård fra Cowi.
 

– Jeg vil gratulere Phan med det han allerede har oppnådd og garantert kommer til å utrette i framtida, sier Aanderaa. – Ekstra gøy synes jeg det er at prisen går til en som deler mitt engasjement for klimatilpasning og overvannshåndtering.

 

Spydspiss, nysgjerrig og nyskapende


Det er medlemsbedriftene til RIF som har nominert kandidatene ut fra utvalgte kriterier. Kandidatene bør være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrige og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell bruk av kunnskapen sin og være en god lagspiller.
 

RIF skriver på sine nettsider at flere av nominasjonene i år viser unge rådgivere som er ledende innen bærekraft og digitalisering, og at kandidatene som trekkes frem fra firmaenes nominasjoner i stor grad følger trendene i bransjen.