Vega Scene vant Oslo bys arkitekturpris

17. Oktober 2019

Asplan Viaks arkitekter er vinnere av prestisjeprisen Oslo bys arkitekturpris 2019. Foto: Gitte Paulsbo

Vega Scene har med sitt helstøpte arkitektoniske uttrykk blitt et friskt og imponerende tilskudd til Hausmanns gate, heter det i juryens begrunnelse for vinneren av Oslo bys arkitekturpris 2019.

 

- Å vinne Oslo bys arkitekturpris er stort for oss!  Vi er veldig stolte, sier divisjonsdirektør for Plan og Arkitektur, Lise Haaland Eriksen.

Juryen trekker spesielt frem at Vega Scene er svært bærekraftig i bred forstand; både økonomisk, sosialt og miljømessig. 

- Det lagt stor vekt på alle de tre elementene av bærekraftsbegrepet – det er bygget med et stramt budsjett, med stort fokus på miljøvennlige løsninger og med brukeren og nabolaget i sentrum, sier Eriksen.

Byggherre for Vega Scene er Urbanium Eiendom og Asplan Viak har bidratt med mange fag i dette prosjektet: Arkitektur, landskapsarkitektur, energi og miljø, interiørarkitektur. 

 

Asplan Viaks arkitekt Odd Øverdahl mottar prisen for vårt arbeid med Vega Scene. Årets vinner ble kunngjort av ordfører Marianne Borgen og byutviklingskomiteens leder, Anders Røberg Larsen. Foto: Asplan Viak

Prestisjepris til Asplan Viak

- At Vega Scene går av med seieren, begrunnes av juryen med at det er et bygg som gir stor merverdi til nabolaget – det er åpent og transparent og innbyr til aktivitet gjennom hele døgnet, sier Lise Haaland Eriksen. 

Med Vega scene har byen fått et åpent og pulserende kultursenter samtidig som byen har fått et fargerikt, vakkert men ujålete bygg – et riktig og viktig bygg for Hausmannskvartalet, sier juryen videre. 

To av tre prosjekter til finalen

Asplan Viak var også representert med prosejektet Deichmans gate i finalen. 

- Det var en anerkjennelse og ære å ha hele to av de tre prosjektene som kom til finalen. De tre finalistene er flotte prosjekter som alle har utmerket seg med fokus på bærekraft, estetikk og innovasjon, sier Eriksen.