Vellykket åpningsseminar i Haugesund

02. April 2019

Nybygg i Haugesund: Asplan Viak prosjekterer et BREEAM Excellent sertifisert kontorbygg på oppdrag fra Breidablikkgården Eiendom AS ved Magne Sundve og Olav Sæbø.

Asplan Viak markerte sin tilstedeværelse i Haugesund med et fullsatt åpningsseminar i våre sentrumslokaler tidligere denne uken.

Haugseunds ordfører Arne-Christian Mohn sto for den offisielle åpningen av kontoret og seminaret “Bærekraft i alle kanaler”. Han er svært fornøyd med at Asplan Viak har etablert seg i byen. 

- Det er veldig positivt at vi får kompetansearbeidsplasser i byen. Byplanleggere kan man nesten ikke få nok av, for de planlegger for en best mulig by, slik at vi kan få det best mulig for våre innbyggere. Det er viktig for en bykommune som Haugesund, sier ordføreren til TV Haugaland. 
 

Tilstedeværelse og nye arbeidsplasser

Også Asplan Viaks administrerende direktør deltok på åpningen. 

- Vi er et selskap som har som misjon å forme samfunnet og da må vi være tilstede der det skjer. Vi ser at Haugalandet er en region hvor det skjer mye og derfor er vi her, sier Elisabeth H. Tørstad. 

- Her i Haugesund mener vi at vi kan bidra på flere måter. Både gjennom vår egen tilstedeværelse som kompetansebedrift, ved å være en attraktiv arbeidsplass for folk i regionen. Og i tillegg kan vi bidra direkte i arbeidet med kunder og kommuner ved å sette vårt preg på videreutviklingen av byen og regionen.  
 

Haugalands råeste miljøbygg

Mens Asplan Viak nå har midlertidige lokaler i sentrum, vil vi om ca. et års tid å flytte inn i permanente lokaler som ligger vegg i vegg. I disse lokalene skal et av regionens eneste BREEAM Excellent-bygg føres opp. Asplan Viak er engasjert ikke bare som første leietaker, men også som fagmiljø. 

- Jeg gleder meg voldsomt til å flytte inn i dette bygget energipositive miljøbygget, som vil produsere mer energi enn det bruker. Jeg tror det vil bli et flott tilskudd til sentrum, gjennom et rolig men høyfunksjonelt bygg, sier vår byplanlegger Kristine Synnes. 
 

Her kan du se TV Haugalands reportasje fra åpningen