Asplan Viaks første medarbeider på IUG-oppdrag

05. Mars 2019

Asplan Viaks sivilingeniør til Afrika med IUG. Motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Foto: Asplan Viak

Sivilingeniør Rebecca Martinsen (24) reiser 5. mars på bistandsoppdrag til Kenya på oppdrag av Ingeniører Uten Grenser (IUG).

 

En drøy måned etter at vi inngikk samarbeidet med IUG er vår første medarbeider på tur til Afrika for å bidra med sin kompetanse i et vannforsyningsprosjekt utenfor Nairobi i Kenya. 

 

Sikrer vannforsyning for døveskole

- Vi skal se på hvordan vi kan sikre vannforsyningen til en skole for døve gjennom å installere solcellepaneler som er knyttet til det borehullet de har for vanntilgang i dag, forteller Rebecca Martinsen. 

I tillegg skal ingeniørene foreta en grundig vurdering av situasjonen ved Isinya School for the Deaf og foreslå best mulig løsning for å sikre fremtidig vannforsyning og solcelleanlegg for fordeling, pumping og oppvarming av vann.
 

Meningsfullt oppdrag

Rebecca Martinsen er nyutdannet sivilingeniør og ble ansatt i Asplan Viaks avdeling for Vann og miljø i Trondheim i august 2018. Som en del av masteroppgaven hun skrev i samarbeid med Kirkens Nødhjelp, tilbragte hun i seks uker i Tanzania i fjor.

- Mitt valg av studier og utdanning var motivert av muligheten til å kunne jobbe med bistandsrelaterte spørsmål. Jeg er derfor veldig glad for muligheten jeg nå får gjennom Asplan Viaks samarbeid med IUG. For meg er dette viktig og svært meningsfullt, sier Martinsen.

Hun ser frem til å bruke sin kompetanse inn i et konkret bistandsprosjekt.

- Selv om det tekniske vi skal gjøre er relativt enkelt har det likevel stor betydning for menneskene på skolen. Samtidig vet jeg også av erfaring at organisasjonsstrukturer, korrupsjon og kompleksiteten i samfunnet der ned vil by på utfordringer utenfor det det rent tekniske, så det blir spennende.  

 

Rask avreise til Kenya

Det at Martinsen allerede var vaksinert fra oppholdet i fjor, gjør at hun var klar til å reise ut på veldig kort varsel. IUG forteller at de har flere, gode søkere fra Asplan Viak til utenlandsoppdragene de har utlyst per nå.

- Vi synes det er utrolig gøy at en medarbeider i Asplan Viak skal på oppdrag for oss allerede nå, så raskt etter vi inngikk samarbeidet, sier fungerende daglig leder for IUG, Vibeke Saarem.

Etter innkjøp av malariatabletter og solkrem er vår sivilingeniør klar for avreise 5. mars. Hun har bare en bekymring for oppdraget som varer 10 dager.

- Tiden. Vi har mye å gjøre og knapt med tid på et sted hvor ting tar tid og går litt i sitt eget tempo. Bortsett fra det, gleder jeg meg veldig til å komme tilbake til denne delen av Afrika igjen, sier Rebecca Martinsen.

Vi ønsker vår medarbeider lykke til og gleder oss til å høre mer om oppholdet etter hjemkomst!