Byggeskikkpris til Kalvild Gård

13. November 2018

Det nye kurs- og konferansesenteret på Kaldvell åpnet i mai og består av det historiske gamlebygget og av et nytt, moderne flerbrukshus. I helgen dro prosjektet hjem Lillesand kommunes byggeskikkpris for 2018. Foto: Asplan Viak. 

Det nye kurs- og konferansesenteret på ærverdige Kalvild Gård, hvor Asplan Viak er arkitekt, ble tildelt Lillesand kommunes byggeskikkpris for 2018.

 

Kalvild gård like utenfor Lillesand er et herskapelig gårdsanlegg fra ca.1880. Da Kalvild eiendom AS overtok eiendommen var det med ønske om å skape et moderne konferansesenter som kan huse alle type arrangementer. Asplan Viak har vært ansvarlig for arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur og energi og miljø i prosjektet. 
 

- I dette prosjektet har man både renovert og tatt vare på et gammelt, historisk og ærverdig bygg. I tillegg har man satt opp et stort nytt bygg og anlagt park og lekeplasser til allmenn bruk, sier ordfører for Lillsesand kommune, ArneThomassen. 

 

Stolte arkitekter

Den arkitektfaglige utfordringen har vært å plassere et stort bygningsvolum, som skal inneholde en rekke funksjoner inn i en historisk og naturskjønn kontekst. 

Arkitektene i Asplan Viak, Trygve Svalheim, Jorge Irula og Sigurd Aanby ga uttrykk for å være svært stolte over både oppdraget og prisen. 

- Helt siden jeg flyttet til Sørlandet og Arendal for 20 år siden, har jeg brukt Kalvild som turområde.  For oss har det vært utrolig inspirerende og spennende å få utvikle et prosjekt midt i et så fantastisk landskap, sier Svalheim.