Alt klart for Powerhouse Telemark

30. Mai 2018

Powerhouse Telemark. Illustrasjon: Snøhetta.

Enda et nytt Powerhouse blir realitet; I september settes spaden i jorda for Powerhouse Telemark. Bygget blir ett av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg.

 

Kontrakten mellom byggherre R8 Property og entreprenør Skanska ble signert i går, og dermed kan det bekreftes at byggestart finner sted i begynnelsen av september.

-Det er svært gledelig å kunne konstatere at Powerhouse Telemark endelig blir realitet! Powerhouse-samarbeidet er et ekte entusiasme-, idealisme- og samarbeidsdrevet prosjekt som har skapt store, positive ringvirkninger i næringen. Noe jeg er sikker på at Powerhouse Telemark også vil bidra til, sier administrerende direktør for Asplan Viak og tidligere styreleder for Powerhouse-alliansen, Øyvind Mork. 

Eiendomsselskapet R8 er byggherre for dette banebrytende prosjektet.

- Vi ønsket å bygge et signalbygg i Grenland og vise at det går an. Holdningen om at man må se til Oslo for å utføre store ting stemmer ikke. Vi retter en stor takk til våre samarbeidspartnere i Powerhouse-samarbeidet som har brøytet vei for prosjektet og gjør at drømmen kan realiseres. Hjelpen fra dem har vært helt uvurderlig for å få prosjektet i havn, sier en meget stolt utviklingsdirektør i R8 Property, Tommy Thovsland.

Han legger til at Porsgrunns svar på Operaen, med sin inspirerende karisma, skal skape en stolthet for både besøkende og dem som bor her, og ikke minst sørge for kompetanseheving blant leverandørene.

 

Powerhouse bygges som fremtidens landemerker

Powerhouse Telemark er nemlig et særdeles krevende prosjekt, noe både entreprenør, byggherre og Powerhouse-samarbeidet for øvrig er samstemte om.

- Det blir en bratt læringskurve, men prosjekteringsteamet elsker en krevende byggherre, slik R8 Property er. Teamet vil ikke ha fasiten, men skal jobbe seg frem til de gode løsningene. Dette er noe vi virkelig brenner for, sier Asplan Viaks prosjektleder, Skjalg Fredheim. 

- Hadde det vært lett å bygge et Powerhouse hadde flere gjort det. Dette er ikke for hvem som helst, erkjenner daglig leder i Powerhouse-samarbeidet, Rune Stene.
- Powerhouse bygges som fremtidens landemerker, noe som også legges merke til utenfor landegrensene. Eksempelvis har vi hatt delegasjoner fra både Kina og Finland på besøk i våre andre prosjekter, forteller Stene. 

 

«Teamet vil ikke ha fasiten, men skal jobbe seg frem til de gode løsningene. Dette er noe vi virkelig brenner for!»

Skjalg Fredheim,Asplan Viaks prosjektleder i Powerhouse Telemark.

Fra venstre: Terje Nyborg Olsen (Skanska), Tor Arne Midtskogen (Skanska), Rune Stene (Powerhouse), Per Arthur Larsen (Skanska), Trine Riis Groven (R8 Property), Bjørn Arild Flaglien (Skanska), Skjalg Fredheim ( Asplan Viak), Tommy Thovsland (R8 Property), Emil Eriksrød (R8 Property) og Bjørnar Haukstad (R8 Property). Foto: R8

Følg byggeprossessen på egen blogg

Kompetansen og erfaringen Powerhouse-samarbeidet har med seg inn i prosjektet kommer godt med. I tillegg til Asplan Viak består samarbeidet av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO og arkitektkontoret Snøhetta.

- Dette er det fjerde bygget vi er i gang med, og det er viktig at vi bygger ute i regionene, ikke bare i sentrale Oslo. Kompetanseheving hos leverandørene er noe av det mest spennende og utfordrende et Powerhouse tilbyr, sier Rune Stene.  

- Powerhouse Telemark har innovativ teknologi og et spennende uttrykk som krever enormt mye kompetanse. Vi vil ha en egen prosjektblogg til denne prosessen hvor alle til enhver tid kan følge med på utviklingen, forteller Skanskas distriktssjef, Terje Nyborg Olsen,

 

Arkitektur som premissleverandør

Snøhetta har gjort seg bemerket internasjonalt med sine arkitektur prosjekter. Powerhouse Telemark har allerede vekket oppmerksomhet både i Europa og på andre kontinenter.

-Powerhouse Telemark føyer seg inn i rekken av Powerhouse bygg hvor arkitektur er premissgiver og form følger miljø. Vi gleder oss til å komme i gang, sier og prosjektdirektør i Snøhetta, Jette Hopp.

Powerhouse Telemark blir liggende ved fotenden av Kulltangbrua i Porsgrunn, og blir et godt synlig landemerke for trafikanter både til lands og til vanns. Bygget er forventet å stå ferdig første halvår 2020.