Asplan Viak er med i tre av finaleprosjektene til Årets Bygg og Årets Anlegg

15. Februar 2018
Redningsselskapets kurs- og konferansesenter i Horten, RS Noatun hvor Asplan Viak har RIByFy, er nominert til prestisjeprisen Årets Bygg 2017. Foto: Caroline Smith.

Redningsselskapets kurs- og konferansesenter i Horten, RS Noatun hvor Asplan Viak har RIByFy, er nominert til prestisjeprisen Årets Bygg 2017. Foto: Caroline Smith.

Vi kan med glede konstatere at Asplan Viak har deltatt som rådgivere i tre av åtte prosjekter som har gått til finalen i byggenæringens prestisjepris.

 

 

Leder for juryen, Kjersti Folvik, sier det også i år har vært svært mange gode kandidater å velge mellom. 

Asplan Viak er representert som rådgiver i finalen både i kategorien Årets Bygg og Årets Anlegg. 

 

Stolte finalister til Årets Bygg

Våre rådgivere i prosjektene er godt fornøyd med nominasjonen til prestisjeprisen.

RS Noatun er et flott ressurssenter for Redningsselskapet utført i limtre og massivtre. Asplan VIak har hatt ansvaret for Bygningsfysikk.

- Senteret er prosjektert med energieffektive løsninger og passive tiltak for klimatisering av bygget. Det er veldig hyggelig at dette prosjektet har gått til finalen, sier vår sivilingeniør Preben Brekke Rotwitt. 

Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, hvor vi har vært byggherreombud er også nominert i kategorien Årets Bygg. 

- Prosjektet har så langt rukket å vinne flere priser, men den viktigste årsaken til nominasjonen er nok den vellykkede transformasjonen fra en lukket fabrikk til et åpent, fleksibelt, effektivt og vakkert hovedkontor for eier Agra Foods AS og leietaker, Mills, sier Asplan Viaks prosjektleder Helge Reisvang. 

 

Tunnelprosjektering i nord finalist til Årets Anlegg

Asplan Viaks rådgivere  er også representert i kategorien Årets Anlegg med tunnelarbeid i oppdraget E105 Bjørkheim - Elvenes/Bøkfjordbrua.

- Det har vært spennende å jobbe med dette prosjektet sammen med erfarne folk fra vegvesenet. Tunnelen ved Kirkenes er den nordligste vi har hatt prosjektering på, så nå har vi hatt tunnelprosjekter fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør, sier vår prosjektleder Morten Mortensen. 

 

Godt samspill

– Vi har gjennom juryarbeidet blitt presentert for en rekke gode prosjekter, og ser blant annet at de beste kandidatene kan vise til meget godt samspill i prosjektgjennomføringen, kombinert med høyt fokus på bærekraftige løsninger og godt HMS-arbeid, sier juryleder Folvik til Byggeindistrien. 

Vinnerne i de to kategoriene blir offentliggjort på Byggegallaen 14. mars, som en del av Byggedagene 2018.