Asplan Viak får ansvar for energi og miljø i Regjeringskvartalet

08. November 2017

Team Urbis med Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen foran til venstre sammen med leder for Team Urbis, Gudmund Stokke fra Nordic - Office of Architecture. Foto: Statsbygg

Den historiske kontrakten med Statsbygg er nå signert. Asplan Viak skal ivareta prosjektets omfattende energi- og miljøambisjoner.


- Det er med stor glede vi nå endelig kan ta fatt på den jobben vi har fått, sier daglig leder for Asplan Viak, Øyvind Mork. 

Etter noen nervepirrende uker, er nå kontrakten mellom Statsbygg og Team Urbis signert. Arbeidet med det som trolig er en av vår tids største samfunnsoppdrag kan dermed begynne. 

 

Stor oppgave

-Vi er ydmyke for oppgaven, og ser fram til å gjøre en solid innsats for alle de som skal bruke byggene og ferdes i området. Våre dyktige fagfolk er nå klare for å gå i gang med arbeidet, sier Asplan Viaks Randi Birgitte Svånå, som er direktør for Virksomhetsutvikling. 

Arbeidet med skisseprosjekt starter umiddelbart. Etter arbeid med skisse- og forprosjekt blir det i 2019 trolig stortingsbehandling om byggestart og kostnadsramme. Dette kan gi byggestart i 2020.

 

Dette er Team Urbis

Nordic - Office of Architecture, Haptic Architects, SLA, Bjørbekk & Lindheim, COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, Asplan Viak, Scenario, NIKU og Norsam.

Vi gleder oss til å komme igang med å gjøre dette til et skikkelig bra prosjekt, sier Gudmund Stokke(t.h.), stolt leder av Team Urbis. Foto: Statsbygg