Asplan Viak satser på droner

06. April 2017

Dronebilde over Kjørboparken hvor Asplan Viaks hovedkontor ligger. Foto: Asplan Viak

Vi tar visualisering til nye høyder med et nytt team av sertifiserte dronepiloter.

 

Våre oppdrag og prosjekter blir stadig større og kompleksiteten tiltar. Visualisering er derfor et veldig viktig kommunikasjonsverktøy. Derfor er det med stor entusiasme vi nå også kan tilby droner som en del av våre tjenester.

- Bruksområdene for denne tjenesten i prosjekt- og oppdragssammenheng er mange. Svært mange, sier en entusiastisk flygeleder og landskapsarkitekt, Jostein Thorvaldsen.


Viktig beslutningsverktøy

Detaljerte bilder tatt fra luften kombinert med f.eks. 3D-teknologi blir et svært effektivt verktøy i Asplan Viaks rådgiverrolle.

- Vi kan skape forutsigbarhet for både oppdragsgivere og egne fagfolk ved å levere et svært presist dokumentasjonsgrunnlag. Dronebilder, alene eller sammen med andre visualiseringsredskap,vil være et meget effektivt beslutningsverktøy, mener Thorvaldsen.

Dette vil blant annet bidra til en effektivisering av prosjektarbeid, noe som raskt blir kostnadsbesparende. 

 

Dokumentasjon av fremgang

Bruksområder kan være alt fra å registrere områder for å få oversikt over nåværende situasjon, vise hvordan resultatet av oppdrag kan bli, dokumentere fremgang o.s.v.

- Prosjekter vil kunne dokumenteres over tid og utviklingen ved bruk av høykvalitets foto og film, noe som vil kunne brukes til blant annet markedsføring, sier Thorvaldsen.

 

Erfaren dronepilot med nytt team

Thorvaldsen har flere års erfaring som dronepilot og drev på fritiden selskapet «Flyperspektiv», som Asplan Viak nå har overtatt. Nå bygger han opp et team av dronepiloter, fordelt på flere av Asplan Viaks fagområder.

- Vi er helt i oppstarten og foreløpig består teamet av 6 personer fordelt på flere av Asplan Viaks kontorer. Per i dag dekker vi området fra Ålesund via Bergen til Sandvika, sier Thorvaldsen.

Planen er å utvide teamet både geografisk og faglig.

 

Asplan Viaks nye droneteam består av (f.v.): Erlend Stien (Kristiansand), Dagfinn Jensen (Arendal), Jostein Akre Thorvaldsen (Oslo), Arild Førde Karlsen (Ålesund), Christian Irgens (Bergen). Magnus Greni (Sandvika) er også med i teamet, men er ikke med på bilde. Foto: Asplan Viak