Sentralen kåret til Årets Bygg 2016

30. Mars 2017
Foto: Sverre Chr. Jarild

Foto: Sverre Chr. Jarild

I sterk konkurranse med flere hundre andre byggprosjekter, ble Sentralen kåret til Årets Bygg 2016. Asplan Viak har hatt fullstendig VVS-prosjektering i bankbygget fra forrige århundreskifte.

 

Sentralen er ombygging og rehabilitering av to bankbygg fra forrige århundreskifte.

- Prosjektet var både spennende og lærerikt. All VVS skulle ligge synlig, noe som krevde et tett samarbeid med arkitektene. I tillegg lå utfordringen i at  rom var vernet. Prosjektet utviklet seg underveis da det stadig dukket opp nye utfordringer jo lenger man kom med riving og produksjon, sier Asplan Viaks prosjektleder  Marius Frøvig Schneider. 
 

-Usedvanlig godt håndverk

Multikulturhuset Sentralen, tidligere Christiania Sparebank, kan etter rehabilitering og en krevende ombygging nå tilby leietakere, publikum og andre aktører flere konsertscener, prøvesaler og tre produksjonsrom, samt to spisesteder. 

- Det er svært moro å se at det ferdige bygget er så flittig brukt, sier Schneider. 

Sentralen er et strålende eksempel på positiv byutvikling og granittbygningen er nå en viktig bidragsyter til Kvadraturen med sine tilbud innen kulturproduksjon, fortrinnsvis for barn og ungdom. 

- Arbeidet med Sentralen er gjort på en usedvanlig spennende og god måte, noe som har gitt bygget et unikt uttrykk. Det er lagt vekt på detaljer og godt håndverk - i kombinasjon med spesielt god planlegging i forkant, sier juryleder Arne Skjelle.