Asplan Viak er rådgiver i to av fem kandidater til Årets Bygg

27. Mars 2017

Byggenæringen har plukket ut fem kandidater som finalister til Årets Bygg 2016. Asplan Viak er med i to av kandidatene som er plukket ut.


Byggene “Sentralen” i Oslo og “Flekkefjord kultursenter – Spira”, er valgt ut blant hundrevis av kandidater til å konkurrere om tittelen Årets Bygg. 
 

Flekkefjord kultursenter – Spira

Asplan Viak har hatt fagene RIB, RIBr og LARK i dette prosjektet. Kulturbygget inneholder inneholder blant annet teater, kino, bibliotek og skole. 

- Spira var et morsomt prosjekt med en svært velfungerende prosjektgruppe hvor alle dro i samme retning. Vi hadde et meget godt samarbeid med de kreative, men pragmatiske arkitektene fra Helen & Hard, sier Asplan Viaks sivilingeniør og prosjektleder, Terje Raanes. 

- Prosjektet siktet mot en utbredt bruk av tre-materialer, både i bæresystemer og overflater/kledning. Vi fikk bl.a. støtte fra Innovasjon Norge for å utrede alternative hybridløsninger i betong/tre.

 

Sentralen

I Sentralen-prosjektet er en bygård datert 1901 beliggende i Oslo sentrum blitt rehabilitert. Her har Asplan Viak stått for full prosjektering av nytt VVS-anlegg.

- Prosjektet var for vår del både spennende og lærerikt. Det var et veldig tett samarbeid med arkitektene, da all VVS skulle ligge synlig, samt at enkelte rom var vernet. Prosjektet utviklet seg også stadig da det dukket opp nye utfordringer jo lenger man kom med riving og produksjon, sier prosjektleder Marius Frøvig Schneider. 

 

Tøff konkurranse

Vinnerne i de to kategoriene blir offentliggjort på Byggegallaen 29. mars. Juryleder Arne Skjelle forteller at det var mange gode kandidater å velge blant.

– Vi har totalt vært gjennom flere hundre ulike prosjekter. Nå har vi brukt noen måneder til å komme frem til disse fem kandidatene, som alle fortjener en plass i finaleheatet, sier Skjelle.