Høytidelig åpning av Prinsens gate

01. Mars 2017

Stolte bidragsytere fra Asplan Viak deltok på åpningen av Prinsens gate. Foto: Asplan Viak

Denne uken ble nye Prinsens gate i Oslo innviet. Bymiljøetaten (BYM) i Oslo kommune inviterte til en verdig åpningsfest for gateprosjektet hvor Asplan Viak har vært hovedkonsulent.

 

Fire år etter at vi startet byggeplanleggingen kunne erverdige Prinsens gate endelig åpne igjen. Biler og busser er borte fra gatebildet, mens trikken nå er tilbake. 

- Dette er er stor dag for byen og Kvadraturen. Det vi ser her er et kjempemessig løft for strøket samtidig som vi har klart å løse fremkommelighetsproblemene vi har slitt med, sa byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg under mandagens offisielle åpning.
 

Komplekst og utfordrende prosjekt

Byggeplan for Prinsens gate og Tollbugata er et stort tverrfaglig prosjekt i et komplisert sentrumsområde med mange ulike interessenter og involverte parter.

- Det har vært teknisk vanskelig med alle kabelføringer, gangbare kulverter, areaer, geometri, trikkeplate, skinner o.s.v, forteller landskapsarkitekt MNLA, Gabriele Kozderka Røkenes.

Hun er svært fornøyd med resultatet. 

- Vi har fått bruke kvalitetsmateriealer og det har skapt en flott gate med et tradisjonelt uttrykk. 
 

Bra teamarbeid gir resultater

Asplan Viaks prosjektleder er svært stolt av innsatsen det tverrfaglige prosjetteamet har lagt ned over flere år. 

- Teamet mitt har virkelig levert og stått på gjennom hele det fire år lange prosjektet. Dyktige medarbeidere har fått oppdraget trygt i havn. Resultatet er en flott gate med usynlige konstruksjoner som areaer og vann og avløpsanlegg som alle er løst utmerket, sier sivilingeniør Bygg, Egil Eide. 

 

Foto: Asplan Viak