Engasjerte NTNU-studenter i Missing Maps-mapathon

11. November 2016

Foto: Asplan Viak

Over 40 studenter deltok på Asplan Viak og Ingeniører Uten Grenser (IUG) sitt bistandsarrangement.

I forrige uke arrangerte Asplan Viak i samarbeid med Ingeniører Uten Grenser (IUG) et Missing Maps-mapathon. Dette er en workshop hvor målet er å kartlegge områder som er utsatte for katastrofer og nød. Kartene som blir «mappet» blir videre brukt som et redskap for bistandsaktører på bakken, slik som Røde Kors, Leger Uten Grenser og lignende.

Ditgitalt bistandsaarbeid

Over 40 NTNU-studenter deltok på arrangementet.

- Det var utrolig hyggelig at så mange NTNU-studenter valgte å bruke kvelden sin sammen med Asplan Viak og Ingeniører Uten Grenser. Dette er digitalt bistandsarbeid på sitt beste. I løpet av noen få kveldstimer gjør man en konkret innsats, og det er tydelig at dette engasjerer studentene, sier Asplan Viaks divisjonsdirektør, Roger Blekkan.

Blekkan deltok innledningsvis med foredraget «Hvordan jobbe i verdens mest korrupte land», hvor han delte Asplan Viaks erfaringer fra prosjektarbeid i Afghanistan.