Pop up park i Gøteborg

05. Juli 2016
Pop up parken til Asplan Viaks landskapsarkitekt, Gry Ellen Ringstad, er en summende møteplass for mennesker og bier. Foto: Asplan Viak

Pop up parken til Asplan Viaks landskapsarkitekt, Gry Ellen Ringstad, er en summende møteplass for mennesker og bier. Foto: Asplan Viak

Landskapsarkitekt Gry Ellen Ringstad fra Asplan Viak deltar i sommer på Gøteborg Green World med en pop up park for å fremme grønn byutvikling.

Midt i sentrum av Gøteborg vil du i sommer finne flere små parkinstallasjoner, såkalte pop up parker. Langs byens paradegate, Kungsportavenyen, kan man nyte et vell av blomster og dyreliv i små økosystemer.

Göteborg Green World er ett samarbeid mellom Gøteborg by og parkene i byen. Målet er å fremme grønn byutvikling. Tanken er at for å kunne bygge tett og grønt i byområder, så behøves en gjennomtenkt grønn byplanlegging.

 

Publikum får innblikk i bienes viktige plass i naturen. Foto: Asplan Viak

Bienes betydning
Pop up parken som Ringstad deltar med er en summende møteplass for mennesker og bier. Den skal vise hvordan en park både kan være en sosial og vakker møteplass for mennesker og samtidig være til nytte for bier.

Alle plantene er bivennlige og parken inneholder også en informasjonskube om bienes viktige plass i naturen.

Gøteborg Green World byr på grønne opplevelser hele året. I sommer finnes 18 ulike pop up parker langs Kungsportavenyen.