«Fra containerhavn til havneby»

13. Mai 2016
Dokkparken. Illustrasjon: Asplan Viak.

Dokkparken. Illustrasjon: Asplan Viak.

Parallelloppdragene for Vestre Havn i Kristiansand er presentert på avslutningsseminar.

Som et av tre utvalgte firma har Asplan Viak, i samarbeid med Probiz AS og Netter analyse, utarbeidet forslag til fremtidig bruk av Vestre havn for Kristiansand kommune når containerhavna flytter bort fra Lagmannsholmen. Mulighetsstudiene ble presentert på avslutningsseminar 13. mai 2016.

Fra mulighetsstudien:
“Vestre havn er Kristiansands store mulighet for framtida. Området vil være en nøkkel for å løse framtidas havneutvikling, transportsystem, boligbehov, næringsutvikling, grøntstruktur og kulturfunksjoner. Parallelloppdraget for Vestre havn skal gi innspill for videre planlegging og utvikling av området. Vi tror at det er viktig å stake ut en langsiktig kurs som har hele byens utvikling i fokus, og som samtidig tåler å endres underveis. Visjonen er enkel: fra containerhavn - til havneby”.

Mulighetsstudiene vil bli stilt ut i 2.etasje i biblioteket nå i mai, før de flyttes til underetasjen på rådhuset i juni.


 

Akvariumsstranda. Illustrasjon: Asplan Viak

Oversiktsperspektiv. Illustrasjon: Asplan Viak