Missing Maps – bli med å sette sårbare områder på kartet!

12. April 2016
Illustrasjon: Missing Maps

Illustrasjon: Missing Maps

Asplan Viak i Kristiansand og Ingeniører Uten Grenser (IUG) gir deg nå muligheten til å delta i konkret hjelpearbeid. Missing Maps er et bistandsprosjekt som går ut på å lage digitale kart over kriserammede områder. Onsdag kan du bidra. Alt du behøver å gjøre, er å sette av din tid.

Hvert år berøres om lag 200 millioner mennesker av katastrofer, og nær 100 000 mister livet. Svært mange katastrofeutsatte områder er manglende, eller dårlig kartlagt. Samtidig er detaljerte kart over verdens utsatte områder, et av de viktigste hjelpemidlene når nødhjelp skal iverksettes.

Missing Maps er et internasjonalt bistandsprosjekt som baserer seg på å kartlegge områder utsatte for katastrofer og nød. Onsdag 13. april holder IUG og Asplan Viak et Missing Map- arrangement i lokalene til Asplan Viak i Kristiansand.

Uvurderlig redskap i bistandsarbeid
Ved hjelp av satellittbilder og applikasjonen «OpenStreetMap» skal vi i løpet av arrangementet kartlegge et område hvor hjelpeorganisasjoner har etterspurt kartdata. Kartene vil i ettertid kunne brukes i bistandsarbeid av flere organisasjoner.

Arrangementet er åpent for alle og det kreves ingen forhåndskunnskaper. Alt du behøver er en pc med mus. På arrangementet vil det bli gitt en grunnleggende innføring, dermed vil deltakere få mulighet til å senere bidra fra sin egen stue. På denne måten kan enkeltpersoner få mulighet til å bidra direkte og enkelt ved å kartlegge de mest utsatte stedene i verden.

Informasjon om arrangementet og påmelding
Les mer om arrangementet og meld deg på

Les mer om Missing Maps
http://www.missingmaps.org/ eller https://www.facebook.com/events/1601709586820929/