Asplan Viak gir støtte til Gyaw Gyaw

16. Desember 2015
Team-arbeid på workshop'en i 2013 hvor Asplan Viak-ansatte bygget Grace Garden sammen med det lokale Gyaw Gyaw-teamet. Foto: Bente Haukland Næss, Asplan Viak.

Team-arbeid på workshop'en i 2013 hvor Asplan Viak-ansatte bygget Grace Garden sammen med det lokale Gyaw Gyaw-teamet. Foto: Bente Haukland Næss, Asplan Viak.

For 5. året på rad deler de ansatte i Asplan Viak julegaven sin med bistandsprosjektet Gyaw Gyaw.

Gyaw Gyaw betyr «sakte, steg for steg» på Karenspråk og er en liten organisasjon med fokus på arkitektur og bærekraft, kompetanseutveksling og hjelp til selvhjelp. Gyaw Gyaw har base blant Karenske flyktninger fra Burma i landsbyen Noh Bo på grensen mellom Thailand og Burma hvor de bygger hus, brønner etc. for skoler, barnehjem, sykehjem og andre lokale institusjoner. Gruppen ble startet i 2009 av Line Ramstad som er norsk landskapsarkitekt, og tre Karenske flyktninger, og teamet består p.t. av 9 dedikerte, engasjerte og ansvarsbevisste kollegaer. Sammen har de utviklet en arkitektur basert på tilgjengelige materialer og lokal økonomi og kultur. De har også innført nye materialer som adobe (bygge med jord og leire) og utfordret tradisjonelt byggeri, små steg av gangen. De innhenter kompetanse utenfra gjennom workshops og samarbeid, har engelskopplæring og fokuserer på planlegging og gjennomføring. Flere av Asplan Viaks ansatte har deltatt på workshop’ene i regi av Gyaw Gyaw.

Line Ramstad fra Gyaw Gyaw sier: «Asplan Viak gjør det mulig for oss å fortsette denne positive utviklingen, både gjennom økonomisk støtte og kunnskap innen samme fagfelt».

Asplan Viaks ledergruppe synes dette bistandsarbeidet er meningsfylt å støtte med tanke på våre verdier, vårt samfunnsengasjement og vår faglige profil. Resultatene av støtten er lett synlige og prosjektet har engasjert en rekke medarbeidere hos oss. Vi støtter prosjektet også i 2016.

Les mer om Gyaw Gyaws arbeid