Prisnominasjon til Stavanger katedralskole

06. Oktober 2015
Foto: Jiri Havran

Foto: Jiri Havran

Stavanger katedralskole er nominert til Stavanger kommunes byggeskikkpris 2015.

Årets tema for byggeskikkprisen er arbeidsplasser, og juryen spurte innbyggerne om noen jobber et sted i Stavanger som er mer enn en arbeidsplass. Juryen ønsket seg forslag til bygg som inneholder alle typer arbeidsplasser; enten kontorbygg, skoler, barnehager, butikker, bygg for publikum og liknende.

- Arbeidsplassen er et sted der de fleste av oss tilbringer mye tid. Måten arbeidsplassen er utformet og organisert har betydelig påvirkning på livskvaliteten, og kan berike livet og hverdagen for de som bruker den, sier juryleder, Kristen Høyer-Mathiassen.

Mange sendte inn sine kandidater og juryen har nå plukket ut 3 kandidater; Stavanger katedralskole, Biblå og 2020park.

 

Juryen om Stavanger katedralskole

- I Bjergsted har Stavanger katedralskole fått fantastiske nye lokaler for dans- og dramaundervisningen. Sammen med de øvrige kulturinstitusjonene er bygget en viktig del av kulturmiljøet i Bjergsted kulturpark, sier juryleder Kristen Høyer Mathiassen.

Utstilling av de nominerte
Fra onsdag 30. september og frem til utdelingen 16. oktober kan du se utstillingen med bilder og informasjon om de tre nominerte. Utstillingen vil henge på de tre arbeidsplassene og på Servicetorget i Olav Kyrres gate 23.

Mer om prosjektet
I dette prosjektet har Asplan Viak vært ansvarlig for arkitektur, interiørarkitektur og landskapsarkitektur. Les mer om Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole på side 18-19 i vårt magasin Kvartalet, tema: Undervisningsbygg og barnehager