Kongens gate 1 nominert til ærefull interiørpris

17. August 2015
Foto: Chris Aadland

Foto: Chris Aadland

Asplan Viak-prosjektet Kongens gate 1 er en av ti nominerte til "Designers Saturday Awards Best Interior 2015". Ta turen til Kongens gate 1 under Oslo Åpne Hus 13. september og ta en titt.

- Prisens formål er å sette søkelys på interiørarkitektenes fagkompetanse og premiere denne. Vår motivasjon er at Best Interior Awards med juryering av en internasjonalt anerkjent fagjury skal bidra til nytenkning og kreativitet, og være et middel til å fokusere på oppnådde resultater og deres betydning, skriver Designers Saturday. Les om de nominerte her.

Offentliggjøringen av 1., 2. og 3. premie skjer fredag 4. september på Kunsthøgskolen i Oslo, her er også alle de nominerte prosjektene utstilt under Designer Saturday.

Vi gratulerer våre interiørarkitekter for Kongens gate 1: Myrna Becker og Camilla Dahl med nominasjon til denne ærefulle interiørprisen!

Kom på besøk og se Kongens gate 1 under Oslo Åpne Hus 13. september! Se tidspunkt for når du kan besøke Kongens gate 1.

Om Kongens gate 1
Kongens gate 1 ligger i Kvadraturens sydlige del ved Bankplassen og består av et trefløyet anlegg i mur rundt et indre gårdsrom. Anlegget er Kristianias eldste påviste (deler fra 1625), og representerer en historisk utvikling fra 1600-tallet frem til i dag. Historien som borgerlig kjøpmannsgård på 1600-tallet, Waisenhus på 1800-tallet, og kontor for Mustad fra 1900-tallet er fortsatt lesbar i bygningene, og skal tas vare på. Anlegget er under vurdering for automatisk fredning, og behandles inntil videre som totalfredet.

Asplan Viaks fag i prosjektet
Asplan Viak inngikk en leieavtale med Kongens gate 1 AS i mai 2012, med beregnet innflytting i januar 2014. Samtidig ble det inngått kontrakt for prosjektering av eiendommen for den påkrevde rehabiliteringen for tilpasning til moderne kontorbruk. Asplan Viak har deltatt bredt inn i prosjektet med prosjekteringsfagene arkitektur, interiørarkitektur, landskapsarkitektur, vann/ventilasjon/sanitær, konstruksjon og brannsikkerhet. I tillegg er Asplan Viaks kulturminnekompetanse benyttet som rådgiver i prosessen. Les mer om Kongens Gate 1.
 
Les mer om den spennende historien til Kongens gate 1 og se hva vi gjorde.