Vinner av ESRI Young Scholar Award 2015

03. Juli 2015

Marianne Lindau fra Asplan Viak er vinner ESRI Young Scholar Award 2015 og norsk representant under ESRIs brukerkonferanse i San Diego. Der venter foredrag og seminarer fra verdens fremste eksperter på geografiske informasjonssystemer.

Dette er en internasjonal konkurranse for studenter som ved skoleprosjekter- eller oppgaver viser til god bruk av GIS-teknologi (geografiske informasjonssystemer). Hun har vært en del av Asplan Viak-programmet det siste året.

Vinneren utnevnes av Geodata i et samarbeid med representanter fra norske høyskoler og universiteter. I premie får hun sammen med andre prisvinnende studenter fra hele verden reise til San Diego for å delta på ESRIs internasjonale brukerkonferanse i juli. Her vil studentene blant annet få delta på seminarer og foredrag av verdens fremste eksperter på geografiske informasjonssystemer.

Marianne har tatt en master i fysisk planlegging på NTNU og i masteroppgaven sin "Identifying Densification Potential in Urban Areas" har hun benyttet Esri software for å underbygge problemstillingen " Hvordan kan GIS-verktøy utnyttes til å identifisere områder i by med forettingspotensiale". Juryen vurderer prosjektet som svært godt utarbeidet og et utmerket eksempel på bruk av avanserte ArcGIS applikasjoner.

Se prisvinnerne og prosjektene her