Gi barna en stemme!

11. Mai 2015
Semine (8) viser veg langs en igjengrodd snarveg i nærheten av Skien sentrum. Med seg har hun ordfører, foreldre og byplanleggere i Skien kommune.  Foto: Ørnulf Holen, Telemarksavisa.

Semine (8) viser veg langs en igjengrodd snarveg i nærheten av Skien sentrum. Med seg har hun ordfører, foreldre og byplanleggere i Skien kommune. Foto: Ørnulf Holen, Telemarksavisa.

"Det gjør godt å møte de menneskene vi planlegger for" sier landskapsarkitekt Elin Katrine Nilssen i Asplan Viak. Dette har hun fått erfare gjennom å bruke kartleggingsmetoden Barnetråkk i flere prosjekter.

"Barn og ungdom er eksperter på sitt eget fysiske miljø. Ingen andre opplever, ser og bruker uterommene så mangfoldig og aktivt som dem. Gjennom å lytte mer til hva barn og unge kan fortelle om sitt nærmiljø og sin måte å bruke arealene på, tror vi i Asplan Viak at vi kan finne frem til nye løsninger på utfordringene i samfunnet" forteller hun videre.

Les hele artikkelen hentet fra vårt kundemagasin, KVARTALET: Barnetråkk - Gi barna en stemme!