Pris til Maritimt Vitensenter på Randaberg

20. Mars 2015

Asplan Viaks prosjekt Vidsyn ble premiert med innkjøp i den åpne Plan- og designkonkurransen om Maritimt Vitensenter på Randaberg. Kan det være et gigantisk sneglehus som er skylt på land? Undret juryen.

Vi er veldig stolte av at vårt prosjekt ble valgt ut som ett av fire premierte forslag av totalt 137 leverte konkurransebidrag. Torsdag 12. mars ble resultatet av den åpne Arkitektkonkurransen om Maritimt Vitensenter i Tungevågen, Randaberg offentliggjort ved en prisseremoni på Tungenes Fyr. Asplan Viak Arkitektur og Landskap Oslo/ Stavanger har utarbeidet prosjektet.

Utdrag fra juryens rapport : «Prosjektets styrke ligger i den overordnede ideen om vandringen i landskapet, og i anleggets arkitektoniske utforming: Bygningens noe abstrakte formuttrykk introduserer et nytt og interesseskapende element i området. Bygget kan gi assosiasjoner til marine mikroorganismer i forstørret utgave, eller det kan være del av et gigantisk sneglehus, skylt på land i en av de mange stormene på stedet. Den semitransparente fasaden vil funkle vakkert i kveldsmørket.»

Se juryrapporten.