Kulturens Katedralar - Halden fengsel

10. Desember 2014

Hvordan er innsiden av Halden fengsel? Danske Michael Madsen fikk en unik tilgang til det som blir beskrevet som Europas mest moderne og humane fengsel. Det ble det dokumentarfilm av.

I episode 5 av dokumentarserien Kulturens Katedralar får du se livet på innsiden av fengselsmurane. TV-serien er tidligere vist på NRK. Gikk du glipp av denne episoden, så har du mulighet til å se den her: Episode 5 Kulturens katedraler - Halden fengsel

Asplan Viak deltok i utarbeidelse av vinnerforslaget til Halden fengsel i konkurransen som ble avgjort i 2002 sammen med HLM arkitektur og Erik Møllers tegnestue (nå Erik Møller arkitekter). Vi hadde ansvaret for prosjektering og byggeplassoppfølging av alle utomhusanlegg; både veg og landskap.

Les mer om prosjektet her