Internasjonale priser til St. Olavs Hospital

21. August 2014
Foto: synlig.no

Foto: synlig.no

Nybygde St. Olavs Hospital vant sju av ti prestisjefylte priser under en verdenskongress for helsearkitektur i Toronto, Canada. Prisene bekrefter hvordan profesjonelle samarbeidspartnere kan ivareta alle aspekt ved sykehusprosjektering, med pasienter, ansatte, drift og besøkende i sentrum.

 ''Noe tilsvarende har vi ikke opplevd på våre kongresser. Aldri har ett byggeprosjekt kapret så mange priser på en gang. Det er imponerende!'' - fastslår Alan Dilani, professor i helsearkitektur og sentral i juryarbeidet.

Asplan Viak har siden 1997 og fram til nå hatt ansvar for landskapsprosjekteringen på St. Olavs Hospital i tett samarbeid med ingeniørfagene veg, VA og trafikk. Plan for utforming av gater og landskap er utført hos Asplan Viak, samt planer etter PBL og faseplaner. Prosjektet har hatt svært høy fokus på helseaspektet i alle uteanlegg, universell utforming samt integrering av kunst i uteanlegget.

Landskapsarkitektene Alf Haukeland og Trond Heggem var til stede på prisutdelingen i Toronto.

Les mer her: http://helsebygg.no/nyheter/40371/

The Design & Health International Academy Awards (se under) bedømmer helsebyggprosjekter fra alle kontinenter, og under årets prisutdeling 12. juli ble universitetssykehuset i Trondheim «overall winner» i tre kategorier:

  • Beste internasjonale prosjekt over 40 000 kvm (hele sykehusanlegget)
  • Beste helsefremmende prosjekt
  • Beste produktdesign (den interaktive Kunnskapsportalen)


I tillegg ble St. Olavs Hospital belønnet med fire «high commendation»-priser (sterkt rosverdig). Kategoriene her var:

  • Kunst i pasientomgivelser
  • Internasjonalt helseprosjekt under 40 000 kvm (Kunnskapssenteret)
  • Bærekraftig design
  • Interiørdesign

Les mer om St. Olavs Hospital