Områdeplan for Knarvik sentrum følges via 3D

04. Juli 2014

Hva skjer med sola på balkongen min hvis nabobygget blir syv etasjer høyt? Hvordan kan jeg utvikle næringseiendommen min? Via en 3D-modell, utviklet av Asplan Viak, ønsker Lindås kommune at innbyggerne skal bli aktive i planprosessen og gi innspill i høringsprosessen. Delta i utviklingen av sitt eget nærmiljø.

I arbeid med områdeplanen for Knarvik sentrum, har Asplan Viak utviklet en 3D- modell – som gjør at Lindås kommune kan invitere innbyggerne og andre inn i den nye byen.

3D-modellen er tilgjengelig på nett, og løfter høringsinstituttet til et helt nytt nivå. Håpet er at modellen skal fange interessen til alle som er opptatt av utviklingen for Knarvik sentrum – og lokke flest mulig av disse til å komme med innspill i høringsrunden.

Gjennom 3D-modellen gir Asplan Viak liv til områdeplanen! Verktøyet gir innbyggerne og andre en unik mulighet til å kikke inn i framtida – og se hvordan byen faktisk utvikler seg når planen blir realisert. Modellen åpner døren til ditt eget hus eller din egen næringseiendom. Her kan du sette deg på din egen terrasse, og se hva som skjer med ettermiddagssola om nabobygget blir syv meter høyt. Du kan også løfte blikket, og se hva som skjer med hele byen.

Asplan Viak har utviklet modellen gjennom vår satsing på forskning og utvikling – og bidrar til en samfunnsutvikling som har stor verdi – ikke bare for Lindås kommune og områdeplanen til Knarvik sentrum, men for det norske samfunn.

Prosjektet er nyskapende og framtidsrettet – og styrker demokratiet ved å engasjere og invitere helt nye grupper til å si sin mening og dermed delta i samfunnsutviklingen.
Lindås kommune er stolt over å være pilot i prosjektet til Asplan Viak, og gleder seg til å se hvordan dette kan engasjere innbyggerne i kommunen.

Se planen for Knarvik i 3D her
Bruksanvisning for 3D model finner du her

Les mer om prosjektet her.


Les omtale i media

Nordhordland
Nrk